JEPVĢ Erasmus+ projekta mobilitāte Romā

Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijai ir piešķirts Erasmus+ akreditācijas statuss. Erasmus+ koordinatore Anna Verza uzrakstīja KA1 projekta pieteikumu Mācību personāla mobilitāte, kā rezultātā ir skolas pedagogiem piešķirts finansējums kursu apmeklēšanai un darba ēnošanai. Šīs mobilitātes ietvaros pavasara brīvdienās skolotājas Elita Grigale un Silvija Kivko piedalījās angļu valodas kursos Angļu valodas prasmes skolotājiem Romā (Itālija).
Vienu nedēļu bija iespēja kļūt par skolēniem, praktizējot un attīstot angļu valodas pamatprasmes. Mācījāmies nelielās grupās kopā ar kolēģiem no Lietuvas, Polijas, Portugāles un Nīderlandes. Nodarbības deva iespēju paplašināt savu angļu valodas vārdu krājumu, atkārtot un mācīties gramatikas tēmas, pilnveidot izrunu un sarunvalodas prasmes. Strādājām individuāli un pāros, izaicinājums bija iesaistīšanās grupu aktivitātēs un diskusijās. Saņemtais sertifikāts apstiprināja, ka esam apguvušas plānoto mācību saturu: ir pilnveidota angļu valodas leksika, nostiprinātas zināšanas par laikiem un to lietošanu, uzlabojušās klausīšanās prasmes. Galvenais ieguvums- kursi deva drosmi un pārliecību par sevi.
Pēc nodarbībām iesaistījāmies plānotajās aktivitātēs, iepazīstot apbrīnojamo Itālijas kultūru un vēsturi. Tā bija neaizmirstama sastapšanās ar Eiropas kultūras šūpuli. Vatikāns, Panteons, Navona laukums, Trevi strūklaka, Romas forums, Spāņu kāpnes… Tik daudz bija lasīts par šim vietām. Skatot to visu savām acīm, nereti aizrāvās elpa no skaistuma un varenības.
Tās tiešām bija neaizmirstamas Romas brīvdienas!

Silvija Kivko, latviešu valodas un literatūras skolotāja

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.