JEPVĢ “Erasmus+ projekta mobilitāte Itālijā

Šogad Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā paralēli īstenojam 3 “Erasmus+ “projektus. Viens no šiem projektiem ir “Evaluation rhymes with innovation: a challenge to meet with a European outlook”.
Projekta mērķis-iepazīt esošās skolēnu mācību sasniegumu vērtēšanas kārtības un veidus projekta sadarbības valstīs – Itālijā, Vācijā, Īrijā, Francijā, Spānijā, Somijā un Latvijā, dalīties paraugpraksē, izvērtēt dažādu vērtēšanas rīku, metožu efektivitāti un trūkumus, kā arī piedāvāt iespējamos jauninājumus un risinājumus, lai skolēnu mācību sasniegumu vērtēšanu padarītu efektīvāku un mūsdienīgāku. No17. līdz 23. martam 2 Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas skolotāji un direktore piedalījās projekta mobilitātē sadarbības skolā – LICEO CAMILLO GOLGI, Breno (Itālija). Šī bija iespēja klātienē tikties ar projekta sadarbības skolu skolotājiem no Spānijas, Francijas, Vācijas un Itālijas. Tikšanās laikā mēs iepazinām uzņemošās skolas skolotājus un darbiniekus, kuri iesaistīti projekta aktivitātēs, kā arī apmeklējām matemātikas, filozofijas, Eiropas studiju un angļu valodas stundas. Rīta pusē skolotāji strādāja apvienotajās darbnīcās, kurās debatējām par vērtēšanas sistēmām dažādās Eiropas Savienības valstīs, analizējām esošo vērtēšanas sistēmu plusus un mīnusus, dalījāmies pieredzē un kopīgi izstrādājām ieteikumus skolēnu mācību sasniegumu vērtēšanas uzlabošanai.
Brīvajā laikā mums bija fantastiska iespēja iepazīt Itālijas pavasari kalnos, apmeklēt Breno skaistākās vietas, apskatīt Gardas ezeru un Sirmioni, vērot slēpotājus Borno slēpošanas kūrortā, izbaudīt mazo ciematiņu un Bergamo pilsētas neaizmirstamo šarmu.

Projekta koordinatore Anna Verza

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.