27. martā, Starptautiskajā teātra dienā, Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā norisinājās pasākums “Teātris mākslas muzejā”

Šajā pusgadā visi trīs mākslas priekšmeti – vizuālā māksla, mūzika, teātra māksla – cītīgi izzināja Latvijas Kultūras kanonu, tāpēc radās ideja kopīgi padarīto apvienot vienā pasākumā “Teātris mākslas muzejā”.
Gluži kā mākslas muzejā vizuālās mākslas skolēni bija sarīkojuši savu pirmo izstādi ar pašu atveidotajiem darbiem no LKK. Savukārt pasākuma vadīšanu uzņēmās 10.klašu teātra mākslas meitenes. Ievadā 10.b klases skolniece Gunita Vjakse sagatavoja prezentāciju, kurā pastāstīja plašāk par Latvijas Kultūras kanonu. 8.b klase iestudēja interesantu un mīļu lugu “Kaķīša dzirnavas” pēc K. Skalbes pasakas motīviem, 7.A pārliecinoši uzstājās ar I.Ziedoņa epifāniju fragmentu kompozīciju, un 8.a klase visiem lika pasmieties un iegrimt atmiņās ar priekšnesumu “Limuzīns Jāņu nakts krāsā”.
Arī 10.klašu muzikanti izpildīja divas dziesmas: “Tāpēc jau, ka nevar zināt kāpēc” un “Mazā bilžu rāmītī”.
Pasākumu beigās uzlūgtie viesi, ģimnāzijas absolventi -Juris Vucāns, grupas “Likteneigais pagrīzīņs uz Vainovu” solists un ģitārists, kā arī grupas “BEZ PVN” mūziķis, un Kristaps Ancāns, mākslinieks un Vizuālās mākslas maģistratūras programmas un katedras POST vadītājs Latvijas Mākslas akadēmijā, Dailes teātra aktrise Katrīna Griga ar atsūtīto video ziņu – dalījās savos iespaidos un sniedza viedus padomus un motivāciju tiekties tālāk gan dzīvē, gan mācībās.

Amanda Reliņa, 10.B klases skolniece

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.