Latvijas un novadu mācības olimpiādes apbalvošanas ceremonija

28. martā Starptautiskajā vidusskolā “Ekziperī” notika Latvijas un novadu mācības atklātās olimpiādes apbalvošanas ceremonija.
Olimpiādes mērķis bija pilnveidot skolēnu izpratni par Latvijas vēsturi, kultūru, dabu un ģeogrāfiju, Latvijas Valsts simboliem, Latvijas kultūrvēsturisko un dabas mantojumu kontekstā ar citām Baltijas jūras reģiona valstīm. Kā arī olimpiāde sekmēja demokrātiskas un pilsoniski atbildīgas personības veidošanos, paaugstinot piederības izjūtu Latvijas valstij.
Latvijas un novadu mācības atklātajā olimpiādē piedalījās 1200 dalībnieku no 85 skolām 3.grupās (A 6.-7.kl., B 8.-9.kl. un C 10.-12.kl.).
Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas 12. A klases skolniece Sofja Kirillova ieguva 2.vietu un tika uzaicināta uz finālu, kurā startēja 135 skolēni. Finālā Sofja ieguva 1.vietu ar 81 p. no 101, kas bija labākais rezultāts vidusskolu grupā.
Latvijas un novadu mācības olimpiādes apbalvošanas ceremonijā Sofja Kirillova tika apbalvota ar zelta medaļu un saņēma piemiņas balvas.
Pasākumā piedalījās olimpiādes iniciators – “Ekziperī” skola, organizētājs Edgars Bērziņš, sponsori , un ar muzikālajiem priekšnesumiem priecēja Jūrmalas mūzikas skolas audzēkņi un pedagogi.

Ināra Krusta, vēstures skolotāja

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.