Tiešsaistes tikšanās vācu valodas stundās

Karjeras nedēļas ietvaros 12.klases un 10. klases ģimnāzistiem 12.oktobrī notika tiešsaistes tikšanās ar JEPVĢ absolventi Jadvigu Mežnieci. Jauniete jau skolas laikā ļoti nopietni un atbildīgi apguva vācu valodu un tikšanās laikā stāstīja par Vācijā gūto pieredzi, lietojot šo valodu.

12.klases ģimnāzisti izrādīja interesi par brīvprātīgā darba un valodu  apguves iespējām, kas tiek piedāvātas vietnē www.workaway.info. Jadviga labprāt pastāstīja, kā viņa, izmantojot minēto portālu, nokļuva viesģimenē nelielā ciematā Vācijas ziemeļos, kur pavadīja mēnesi, aktīvi lietojot vācu valodu, darbojoties ar bērniem un izpalīdzot ģimenei piederošajā veikaliņā.

10.klase vairāk interesējās par Vācijas kultūru, sadzīvi un gūtajiem iespaidiem, jautāja, ko Jadviga būtu vairāk gribējusi iemācīties jau skolā vācu valodas stundās. Viņa būtu vēlējusies iegūt plašāku vārdu krājumu, ko nav tik vienkārši paveikt, mācoties vācu valodu tikai 3 vidusskolas gadus. Taču gramatikas pareizs lietojums komunikācijā bijis nozīmīgs, tāpat arī atsevišķu stundu tēmu, piemēram, (Verkehr – transports), lietderīgums atklājies, uzturoties Vācijā, īpaši Berlīnē. Jadviga uzsvēra, ka, esot vidē, kurā runā vācu valodā, jaunu leksiku un struktūras izdodas uztvert un pareizi lietot pat intuitīvi.

Paldies Jadvigai par saturīgo stāstījumu un aicinājumu apgūt svešvalodas, kas ir nozīmīgs ieguldījums personības izaugsmē.

Anita Lazdāne, vācu valodas skolotāja

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.