Jāņa Eglīša piemiņas pasākums

23. janvārī Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā notika piemiņas pasākums par godu skolas dibinātājam Jānim Eglītim. Kādreizējam ģimnāzijas direktoram 2024. gada 23.janvārī paliktu 63 gadi, ja vien viņa dzīve neaprautos 2013.gada 6.maijā. Cilvēks aiziet, bet viņa darbi paliek, tāpēc skolotāji mācību stundās stāstīja un piedāvāja dažādas aktivitātes skolēniem, lai vairāk iepazītu kāds bija Jānis Eglītis. Kā arī 7. un 10. klases skolēni, kuri tikai šogad uzsāka mācības ģimnāzijā, pulcējās uz piemiņas pasākumu, kas bija veltīts tās dibinātājam, lai uzzinātu par viņa devumu skolas izveidē, tradīciju iedibināšanā, lai iepazītu viņa personības harizmu. Pasākuma laikā direktores vietnieki Anita Lazdāne un Juris Erts dalījās atmiņās par Jāni Eglīti. Bija iespēja noskatīties video, kā 1996.gadā tika atklāta ģimnāzija, uzzināt vairāk par Jāņa Eglīša darba gaitām, noklausīties viņa kā Ventspils Augstskolas rektora interviju 2011.gadā.

Šis pasākums vēlreiz atgādināja, cik unikāla cilvēka vārdā ir nosaukta mūsu ģimnāzija, mēs lepojamies ar to un apzināmies, ka godam ir jāpārstāv šīs skolas vārds.

Iluta Kotāne, skolotāja

Youtube video (23.03.2023): Preiļu pilsētas atmiņu stāsti. Preiļu goda pilsonis – Jānis Eglītis. Stāsta Ligita Pauniņa (JEPVĢ direktore 2005.-2023.)

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.