Panākumi radošajā konkursā bērniem un jauniešiem “Mans labākais draugs – ūdens”

Latgales plānošanas reģiona organizētajā radošajā konkursā bērniem un jauniešiem “Mans labākais draugs – ūdens” projekta Pure Water II ietvaros tika iesniegts teju 300 radošie darbiņi. Konkursa mērķis bija veicināt bērnu un jauniešu izpratni par ūdens nozīmi cilvēka dzīvē, to plašo pielietošanu un saudzīgu izmantošanu, rosinot bērnos un jauniešos radošo pašizpausmi un prasmi zīmējumā/kolāžā/video attēlot ūdeni un tā resursus, uzsverot tīru ūdeni kā īpašu un nozīmīgu mūsu dzīves vērtību.

JEPVĢ pārstāvēja divas mākslinieces, individuālo darbu grupā  (bērni no 14 – 18 gadiem) iegūdamas godalgotas vietas:

III VIETA Evelīnai Andersonei (9.kl.) (27 patīk),
IV VIETA Martai Teilānei (12.kl.) (16 patīk).

Darbu vērtētāji bija skatītāji un balsotāji Latgales plānošanas Facebook vietnē. Paldies bērnu ģimenēm un skolas kolektīviem par balsošanu. Priecājamies par rezultātiem!

2023.gada 8.decembrī Rēzeknes kultūrvēstures muzejā notika Latgales plānošanas reģiona (LPR) īstenotā projekta Pure Water II pasākums, kura ietvaros projekta partneris Rēzeknes valstspilsētas pašvaldība atklāja digitālo ekspozīciju “Rēzeknes ūdens sistēmas vēsture, izveidošana un uzturēšana”, kā arī tika apbalvoti LPR organizētā bērnu un jauniešu radošā konkursa “Mans labākais draugs – ūdens” uzvarētāji.

Pasākumā piedalījās Marta, iepazina jauno ekspozīciju, priecājās par muzikāliem priekšnesumiem un par būšanu satikt līdzīgi domājošos, kuriem aktuāla vides tēma un patīk izteikt savas domas caur mākslu. Paldies Martas ģimenei!

Foto no Latgales plānošanas reģions mājaslapas un Rutas Vjakses arhīva

Ruta Vjakse, vizuālās mākslas skolotāja

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.