Francijas skolotāji ēno JEPVĢ skolotājus

No 8. līdz 12. maijam “Erasmus+” projekta KA1 aktivitātes ietvaros darba vērošanas vizītē JEPVĢ viesojās Francijas skolotāji no LYCEE POLYVALENT THERESE PLANIOL, kas atrodas Lošas (Loches) pilsētā.

Mūsu ģimnāzijas skolotājus ēnoja 2 angļu valodas skolotājas un viens vēstures, ģeogrāfijas un sociālo zinību skolotājs. Francijas kolēģi ne tikai aktīvi apmeklēja attiecīgo mācību priekšmetu stundas, bet arī piedalījās daudzos pasākumos, kuri šonedēļ notika mūsu ģimnāzijā. Vizītes sākumā, 8. maijā Francijas kolēģiem bija iespēja piedalīties atklātajā stundā “Nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņas diena”, kuru Zoom vidē sadarbībā ar LU profesori Žanetu Ozoliņu organizēja un vadīja vēstures un Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolas projekta koordinatore JEPVĢ Ināra Krusta. Lai Francijas kolēģiem būtu vieglāk izprast Latvijas izglītības sistēmu, tās struktūru, piedāvātās mācību programmas, eksāmenus, to norisi, stundu skaitu attiecīgajās klasēs un citus ar izglītību saistītus jautājumus, un atvieglotu kolēģu darba vizīti, sākumā organizējām tikšanos ar ģimnāzijas vadību un sagatavojām prezentāciju par mūsu ģimnāziju un izglītību Latvijā kopumā.

Francijas kolēģi ne tikai apmeklēja mūsu skolotāju vadītās stundas, bet arī paši organizēja debates ar ģimnāzistiem par Eiropas Savienības vērtībām un jauniešu dzīvi ES. Protams, neizpalika arī iepazīšanās ar Turēnas (Touraine) un Tūras (Tours) vēsturi, kultūru, tradīcijām, arhitektūru un ģeogrāfiju.

Ģimnāzijas Skolēnu parlamenta dalībnieki iepazīstināja ciemiņus ar savu darbu un dažādām skolas tradīcijām, Preiļu Robotikas kluba dalībnieku sagatavotā prezentācija un robotu demonstrēšana neatstāja nevienu vienaldzīgu, tāpēc Francijas skolotāji piedāvāja iespējas tālākai sadarbībai arī šajā jomā.

Stundu starplaikos un pēc mācību stundu vērošanas, Francijas skolotāji apmeklēja Preiļu novada pašvaldību, Preiļu parku (kurā notika ne tikai zīmēšanas plenērs, bet arī interesanta ekskursija), Leļļu galeriju, “Nester Custom Art Gallery”, “Jašas podi”, P. Čerņavska keramikas muzeju – darbnīcu un citas apskates vietas ne tikai Preiļos, bet arī Aglonā, Daugavpilī un Krāslavā.

Ņemot vērā to, ka JEPVĢ ir piešķirta “Erasmus+” akreditācija, paralēli jau vairāk nekā 15 gadus ilgajai starptautiskajai pieredzei daudzu “Comenius” un “Erasmus+” sadarbības partnerību KA2 projektu īstenošanā, sāksim arī KA1 aktivitāšu – Mācību personāla profesionālā pilnveide/kursu apmeklēšana un darba vērošana ārzemēs, īstenošanu. Saskaņā ar JEPVĢ “Erasmus” plānu, tuvākajā laikā 4 JEPVĢ skolotājas apmeklēs profesionālās pilnveides kursus ārzemēs un 4 skolotāji dosies darba vērošanas vizītē uz sadarbības skolu Francijā.

Paldies ģimnāzijas vadībai, kolēģiem, ģimnāzistiem, Preiļu novada pašvaldības darbiniekiem un Preiļu novada uzņēmējiem par sadarbību un atbalstu projekta īstenošanā.

Anna Verza, JEPVĢ “Erasmus+” projektu koordinatore

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.