EIROPAS DIENAS KONKURSS 2023

JEPVĢ 5 skolēni piedalījās starptautiskajā konkursā skolēniem “𝐄𝐔𝐑𝐎𝐏𝐄 𝐃𝐀𝐘 𝐂𝐎𝐌𝐏𝐄𝐓𝐈𝐓𝐈𝐎𝐍 𝟐𝟎𝟐𝟑”.  Konkursu organizēja Požegas Ekonomikas skola, kura tāpat kā JEPVĢ ir Erasmus+ projekta “Digitālais interkulturālisms” (DIGI – CUL) dalībskola.

Ar lepnumu var teikt, ka Latvija šinī konkursā piedalījās pirmo reizi un tieši JEPVĢ skolēni Valerija Petrova un Vita Dzene (7B.kl.), Amēlija Skutele un Donāts Mežinieks (8.kl.), Olivia Dalova (9.kl.) bija to daudzo skolēnu vidū, kas izteica savas domas, kādam ir jābūt cilvēkam un sabiedrībai Eiropas kontekstā.

Skolēni bija ļoti radoši un savos darbos dažādās tehnikās attēloja redzējumu, kas būtu jāievēro, kādam būtu jābūt, kas jāmācās, lai dzīve nākotnē Eiropā būtu pilnvērtīga un cieņpilna.

Konkursa finālisti, tai skaitā Amēlija un Olivia, 7.maijā piedalījās tiešsaites apbalvošanas ceremonijā. Interesanti bija ‘’satikties’’ ar dažādu tautu un kultūru skolēniem un skolotājiem, kurus vienoja šis konkurss. Prieks bija redzēt mūsu skolēnu darbus video formātā un arī uztraukums pirms rezultātu paziņošanas bija īsts.

Olivias darbs jauniešu grupā ieguva 3.vietu! Olivia tiešsaitē angļu valodā izteicās par sava darba ideju, ka māksla vieno, un par konkursa saturisko nozīmi (Youtube video ierakstā sākot ar 29:30 min). Apbalvošanas ceremoniju var apskatīt https://www.youtube.com/watch?v=KEZ2WOVFL68

Paldies skolotājai Annai Verzai, kas ierosināja, motivēja un atbalstīja.

 Vizuālās mākslas skolotāja Ruta Vjakse

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.