Projekta darbi ģimnāzijā

12.klases ģimnāzistiem šogad stundu sarakstā ir kurss – Projekta darbs, kura ietvaros jaunieši veic pētniecības darbus, izstrādā dizaina risinājumus un jaunrades darbus, organizē sabiedrisko darbu vietējā kopienā. Projekta darbs tiek izstrādāts saistībā ar vienu vai vairākiem kursiem, kuros mācību saturs tiek apgūti padziļināti, un tas ietver  jauniešu praktisku darbošanos, darba aprakstu, portfolio, kas atspoguļo dažādu caurviju prasmju apguvi. Svarīga projekta darba sastāvdaļa ir tā prezentēšana, kas šogad norisinājās 30.martā. Lielākā daļa jauniešu savus projekta darbus bija pabeiguši un klausītājus iepazīstināja ar savu veikumu latviešu valodas un literatūras, angļu valodas, matemātikas, fizikas, ķīmijas, bioloģijas, programmēšanas un vēstures un sociālo zinātņu padziļinātajos kursos. Projekta darbus vadīja pedagogi – Silvija Kivko, Anna Verza, Ineta Ivanova, Mārīte Lisova, Valentīna Pastare, Elita Grigale, Sintija Ančeva, Juris Erts un Ināra Krusta.
2023.gada 21.aprīlī Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā tika realizēts projekta darba veids – sabiedriskais darbs. Tā autores Sofija Dolgā un Emīlija Vansoviča no 12.A klases šajā pasākumā iesaistīja visu ģimnāzijas saimi.

Anita Lazdāne, JEPVĢ metodiķe

 

JEPVĢ projekta darbs – “Plogings”

Olimpiskās dienas ietvaros tika organizēta aktivitāte – plogings, kas Latvijā un citviet pasaulē iegūst aizvien lielāku popularitāti vides un dzīvesveida uzlabošanas jomā. Šo pasākumu projekta darba ietvaros organizēja 12.A klases skolnieces Sofija Dolgā un Emīlija Vansoviča. Tā laikā Preiļu pilsētas apkārtnē visu klašu skolēni un skolotāji savāca  650 kilogramus atkritumu.

Paldies SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” atkritumu apsaimniekošanas daļai par sagādātajiem cimdiem un atkritumu maisiem, kā arī par savākto atkritumu nogādāšanu poligonos.

Katrs no aktivitātes dalībniekiem ieguva lielu gandarījumu un prieku par to, ka visi kopā esam izdarījuši labu darbu apkārtējās vides labiekārtošanā fizisko aktivitāšu laikā. Apzinoties, kāds daudzums atkritumu ir atrodams dabā, aizdomājāmies par tīras un sakoptas pilsētvides uzturēšanu, ko noteikti centīsimies ieviest arī savā ikdienā. Turpināsim padarīt vidi vēl zaļāku un motivēt jauniešus būt aktīviem un atbildīgiem par mūsu nākotnes vides kvalitāti.

Par aktīvu un zaļu dzīvesveidu!

Sofija Dolgā un Emīlija Vansoviča, 12.A klases skolnieces

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.