JEPVĢ Erasmus+ projekts “The ARTICS” kļūst par “Eiropas Inovatīvas mācīšanas balva 2022” laureātu

Erasmus+ programmas periodā 2021-2027 skolu sektorā Eiropas Komisijas īsteno iniciatīvu  Eiropas Inovatīvas mācīšanas balva (European Innovative Teaching Award), kuras mērķis ir identificēt, izcelt un izplatīt Erasmus+ projektu ietvaros īstenotu izcilu, inovatīvu mācību praksi, kā arī, lai novērtētu skolotāju darbu un viņu ieguldījumu skolotāju profesijā.

Eiropas balvai katru gadu no katras Erasmus+ dalībvalsts tiek nominēti 4 Erasmus+ projekti sekojošās kategorijās: pirmsskolas izglītība, pamatskolas izglītība, vidusskolas izglītība, profesionālā vidusskola. 2022.gada tēma ir “Kopīga mācīšanās, radošuma un ilgtspējas veicināšana” (Learning together, promoting creativity and sustainability) un tā ir tiešā veidā saistīta ar Jauno Eiropas Bauhaus iniciatīvu (New European Bauhaus (NEB)). Bauhaus ir vides, ekonomikas un kultūras projekts, kura mērķis ir apvienot dizainu, ilgtspēju, pieejamību, izdevīgumu un ieguldījumus, lai palīdzētu īstenot Eiropas zaļo kursu.

Šogad balvu Erasmus+ projektu kategorijā “Vidusskolas izglītība” ieguva JEPVĢ Erasmus+ projekts “The ARTICS”, kuru īstenojām sadarbībā ar mūsu partnerības skolām no Grieķijas, Portugāles, Somijas, Spānijas un Itālijas. Šis bija jau otrais projekts, kuru koordinēju ar šo valstu grupu.

Esam lepni un gandarīti, ka mūsu ieguldītais darbs un sasniegtie rezultāti ir guvuši tik augstu novērtējumu un atzinību Eiropas līmenī.

Laureātu apbalvošanas ceremonija notiks 25. oktobrī Briselē.

Paldies projekta partneriem par  ilgstošo veiksmīgo sadarbību vairāku gadu garumā un mūsu ģimnāzijas projekta darba grupai par atbalstu un ieguldījumu projekta īstenošanā! Paldies ģimnāzijas IT skolotājam Jurim Ertam un Preiļu Robotikas kluba dalībniekiem  – ģimnāzistiem: Andrejam Gžibovskim, Katrīnai Šņepstei, Kristīnei Baumanei, Konstantīnam Baško par piedalīšanos projekta reklāmas video filmēšanā un viņu vecākiem par atbalstu!

Anna Verza, partnerības koordinatore 

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.