„Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolu” vizīte Eiropas Parlamentā Briselē

26. maijā 23 skolas kļuva par pirmajām Eiropas Parlamenta skolām Latvijā, to vidū arī mūsu Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzija.

Eiropas Parlamenta Informācijas birojs Latvijā 21. novembrī organizēja pilnas dienas semināru Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolu skolotājiem Briselē. No Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas seminārā piedalījās skolotājas Anna Verza un Ināra Krusta.

Vizītes sākumā apmeklējām Eiropas Vēstures namu, kur mūs sagaidīja Laurence Bragarde, kas īsi izstāstīja muzeja tapšanas vēsturi un izdalīja interaktīvas planšetes tālākai individuālai muzeja apskatei. Muzeja darbinieki uzdāvināja interesantus mācību materiālus, ko izmantot mācību procesā skolēniem.

Pēc tam apmeklējām “Parlamentarium” ēku, kurā ir interaktīvais muzejs. Ar individuālu multivides gidu palīdzību ir iespējams iepazīties ar Eiropas Savienības dalībvalstu vēstures lappusēm un Eiropas Parlamenta vēsturi 23 dažādās valodās,  iejusties EP deputātu lomā lēmumu pieņemšanā un iepazīties ar ES pilsoņu viedokļiem par EP darbību.

Pēcpusdienā sekoja vizīte Eiropas Parlamentā Briselē. Eiropas Parlaments tiek uzskatīts par Eiropas Savienības demokrātijas sirdi. Tajā ir pārstāvēti 500 miljoni Eiropas Savienības dalībvalstu cilvēki. Parlamenta mītnē apskatījām plenārsēžu zāli un uzzinājām, kā strādā Eiropas Parlaments un ko tas dara ES iedzīvotāju labā.

Plkst. 17 tikāmies ar Eiropas Parlamenta deputātiem no Latvijas Arti Pabriku un Krišjāni Kariņu, kuri iepazīstināja ar sava darba specifiku un ko viņi dara, lai uzlabotu Latvijas iedzīvotāju ekonomisko un sociālo stāvokli. EP deputāti organizē arī Latvijas uzņēmēju vizītes Parlamentā un sniedz uzņēmējiem informāciju par iespējamo preču realizācijas tirgu, kā arī veicina starpvalstu kontaktus. Tikšanās laikā  deputāti atbildēja uz jautājumiem par dažādām Eiropas Savienības valstu problēmām un informēja, kas tiek darīts, lai šīs problēmas risinātu vai mazinātu to ietekmi Eiropā un pasaulē.

Paldies Eiropas Parlamenta Informācijas birojam Latvijā par organizēto semināru Eiropas Parlamentā Briselē.

Pagājušajā nedēļā 2 dažādu projektu ietvaros – “Arī zem sniega zied rozes” un „Eiropas Parlamenta Vēstnieku skola”, 2 JEPVĢ grupas apmeklēja Eiropas Parlamentu Briselē un tikās ar Latvijas deputātiem.

Ināra Krusta, 
JEPVĢ vēstures un kulturoloģijas skolotāja

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.