Eiropas diena Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā

9.maijs šogad mūsu skolā, tāpat kā visā Latvijā, bija īpaša diena, jo mēs atzīmējām Eiropas dienu, kas ir veltīta mieram un vienotībai, un ar klusuma brīdi godinājām bojāgājušos civiliedzīvotājus un kritušos karavīrus Ukrainā, kas cīnās par savas valsts brīvību un neatkarību pret agresoru.
Dienas gaitā kārtojām Eiropas eksāmenu, bet pēcpusdienā tikāmies uz konkursu Erudīts, lai nostiprinātu savas zināšanas par Eiropas Savienību, tās vērtībām, atpazītu personības, notikumus un raksturīgākās vietas.
Strādājām ar karti, kurā ierakstījām Eiropas valstu galvaspilsētas, likām Eiropas puzli un veidojām ziedu novēlējumu stendu Eiropai, Latvijai un Ukrainai.
Skolēni Eiropai vēlēja mieru, stabilitāti, sadarbību, saticību, panākumus, vienlīdzību, taisnību, drošību, brīvību, nostiprināt demokrātiju.
Latvijai – vienotību, savstarpējo sapratni, toleranci, tīru vidi, zaļus mežus, saglabāt tradīcijas, strādīgumu, brīvību, laimīgas ģimenes, panākumus, labklājību, saules mūžu.
Ukrainai – neatkarību, brīvību, mieru, izturību, spēku, pacietību, vienotību, saticību, atjaunot izpostīto un kļūt vēl skaistākai.
Apkopojot rezultātus, 7.-9.klašu grupā 1.vietu ieguva 8.D, 2.vietu -7.D un 3.vietu – 9.D klase. Savukārt 10.- 12.klašu grupā 1.vietu izcīnīja 12.D, 2.vieta – 12.V, 3.vieta -10.A, atzinība 10.A.

Ināra Krusta, vēstures skolotāja

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.