Eiropas Valodu diena ģimnāzijā

Eiropas Valodu diena  26. septembrī tiek svinēta kopš 2001. gada. Tā ir EP iniciatīva, kuras galvenais mērķis- izprast Eiropas valodisko daudzveidību, saglabāt un attīstīt to. Eiropas nākotnes cilvēks būs tāds, kuram ir  dažādu valodu prasmes.  Šī brīža ģimnāzisti dzīvos laikā, kad vairs nepietiks tikai ar angļu valodas prasmi.

Savā saspringtajā dienas ritmā JEPVĢ  audzēkņi un skolotāji atrada laiku, lai  dotu godu valodām. Valodu diena norisinājās vairākos posmos.

Katra klase saņēma ceļa karti. Sekojot tās norādēm, komandas izgāja ģimnāzijā apgūstamo valodu- latviešu, krievu, angļu, vācu- stacijas, katrā veicot visdažādākos uzdevumus. Sniegumu vērtēja valodu MK skolotājas.

Pārējie audzēkņi tai laikā veidoja  reklāmas plakātu Plakāta tēma: Eiropas valodas- mūsu bagātība.

Pēc laika visi atkal  tikāmies zālē uz pasākuma noslēgumu. Katra klase  pieteica sevi ar mājās sagatavoto dziesmu, tika prezentēts izveidotais reklāmas plakāts. Šos radošos darbus vērtēja žūrija.

Ieguvēji pēc pasākuma bija visi. Tomēr kopvērtējumā labākie no labākajiem proģimnāzijā bija 9.D klase un ģimnāzijā 12.D klase.

Paldies visiem par šiem skaistajiem valodas svētkiem!

Valodu jomas MK vadītāja Silvija Kivko

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.