9.D klases ekskursija programmas “LATVIJAS SKOLAS SOMA” ietvaros

Šī gada 4. oktobrī 9.D klases skolēni devās ekskursijā uz Rēzekni, lai iepazītos ar Rēzeknes pilsētas attīstības vēsturi. Apmeklējot Rēzeknes Zaļo sinagogu, skolēniem tika dota iespēja tuvāk iepazīt un mēģināt izprast  ebreju dzīves veidu un jūdaisma reliģiju, tās simbolus un sakrālās vērtības (toras tīstoklis, memora, tefilini), nogaršot ebreju tradicionālo maizi – macu. Zēniem bija iespēja uzlaikot ebreju cepurītes – kipas. Izmēģināt rakstīt ivritā savu vārdu.

Latgales Vēstniecībā GORS  audzēkņi apskatīja ARS LONGA Rēzeknes mākslas un dizaina vidusskolas absolventu darbu izstādi, kas veltīta skolas sešdesmit gadu jubilejai. Izstādē  bija skatāmi  37 autoru darbi, kas pārsteidza ar žanru, stilu un tehnikas dažādību. Starp daudziem darbiem bija patīkami redzēt arī mūsu novadnieku Jāņa Plivdas un  Vijas Stupānes darbus.

Latgales vēstniecībā GORS bija interesanti redzēt mākslinieku aizkulises, uzzināt par ēkas arhitektūru, arhitektiem, tās vēsturi, darba specifiku un profesijām.

Rēzeknes teātrī “Joriks” noskatījāmies R.Blaumaņa kustību teātra  izrādi “Nezāle”, kas bija interesanta ar mūsdienīgu skatījumu un emocionāla. Izrādē izmantoti gaismas efekti, hiphop dejas.

Ekskursija deva iespēju paplašināt iegūtās zināšanas vēstures, literatūras, vizuālās mākslas un mūzikas stundās.

Programma “Latvijas skolas soma” skolēniem dod iespēju klātienē iepazīt vēsturisko mantojumu, Latvijas mākslas un kultūras norises.

Fotogalerija

Ināra Krusta, 9.D klases audzinātāja

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.