11.D klases komanda piedalījās konkursā “Gada jaunais autovadītājs”

Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas 11.D klases komanda piedalījās konkursā “Gada jaunais autovadītājs”, kurš šogad ir noslēdzies ar rekordlielu dalībnieku skaitu. No novembra līdz martam konkursa pirmajā kārtā uz testa jautājumiem atbildes sniedza vairāk nekā 2900 dalībnieki, kuri pārstāvēja gandrīz 300 klases/kursus no dažādām mācību iestādēm visā Latvijā.

Konkursa otrajai kārtai kvalificējušās vairāk nekā 80 komandas. Uz skolām pie 30 labāko rezultātu īpašniekiem dodas “Gada autovadītājs” instruktori ar auto apgāšanās stendu un alkohola reibumu imitējošajām brillēm. Šī iespēja tik arī mūsu skolas 11.D klasei, pateicoties izvirzītajai komandai ar Rinaldu Pāksti priekšgalā. 3.maijā Rinaldam ar klases biedriem bija iespēja piedalīties interaktīvās satiksmes drošības nodarbībā ar auto apgāšanās stendu un alkohola reibuma imitējošajām brillēm..

Uz speciāli izveidotas platformas, kur auto atradās pāris metru augstumā virs zemes, varēja iesēsties 2 personas. Instruktori demonstrēja un pārliecināja par drošības jostu obligāto lietošanu un izstāstīja kā pareizi tikt ārā no avarējušas automašīnas. Šo iespēju izkļūt no automašīnas, kura atrodas kājām gaisā, izmantoja ikviens, arī skolotājas. Sajūtas atrodoties šādā auto bija līdzīgas kā braukt karuselī, kur daži varēja pārbaudīt arī savas balss stiprumu, izbailēs kliedzot.

Alkohola reibuma imitējošajās brilles lika pasmieties apkārtējiem un pašam, jo nekontrolētā streipuļošana apkārt stabiņiem patiesi izvērtās interesanta un lika aizdomāties par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā.

Paldies CSDD un OCTA, par konkursa “Gada jaunais autovadītājs” organizēšanu un praktisko pieeju teorētiskām lietām!

Alīda Anspoka, 11.D klases skolniece

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.