JEPVĢ skolnieces piedalās angļu valodas tulkošanas olimpiādē

Jau vairākus gadus Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas skolēni  piedalās Ekonomikas un kultūras augstskolas (EKA) sadarbībā ar Alberta koledžu (AK) un Pearson Central Europe Representative Office in Latvia  organizētajā Angļu valodas olimpiādē “ENGLISH GURU” un gūst ļoti labus  rezultātus. Olimpiāde tiek organizēta 11. un 12.klašu skolēniem, profesionālo un arodvidusskolu pēdējo kursu audzēkņiem.

Olimpiādes mērķis –  rosināt jauniešu interesi par mutvārdu un rakstveida tulkošanu, popularizēt skolu jaunatnes vidū tulka, tulkotāja specialitāti, attīstīt jauniešu pētnieciskā un radošā darba iemaņas.

Olimpiāde notiek 2  kārtās. 1. kārtā skolēni veic teksta rakstveida tulkojumu. Pēc tulkojuma iesniegšanas un darbu izvērtēšanas, ko veic profesionālie tulki-tulkotāji, labākie tulkotāji tiek uzaicināti uz olimpiādes 2. kārtu. Darbus vērtē pēc 3 kritērijiem: Atbilstība oriģinālam.  Valodas kvalitāte – gramatika, interpunkcija, pareizrakstība  un Valodas stils.

Šogad olimpiādē piedalījās dalībnieki no vairāk nekā 20 skolām. No mūsu ģimnāzijas olimpiādē piedalījās 2 skolnieces: Daniela Maceikeviča no 12. V un Maija Anspoka no 11.B. Abas ģimnāzistes iekļuva labāko skaitā un tika uzaicinātas arī uz olimpiādes 2. kārtu– mutvārdu tulkošanu.

https://www.augstskola.lv/?parent=836&lng=lva

Maija Anspoka ieguva Olimpiādes speciālo balvu no Pearson Central Europe” pārstāvniecības Latvijā.

Paldies Maijai un Danielai par izrādīto interesi un ieguldīto darbu!

Angļu valodas skolotāja, tulks Anna Verza

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.