Erasmus+ projekta `Viens pats mājās` noslēguma konference Lietuvā

No 14. līdz 18. maijam Lietuvā notika Erasmus+ stratēģiskās starpskolu partnerības projekta “Home Alone” noslēguma konference.  Projekta dalībnieki no Spānijas, Grieķijas, Lietuvas, Latvijas, Polijas, Rumānijas un Slovēnijas partnerības skolām tikās Priekulē, lai piedalītos projekta aktivitātēs.

Pirmdienas vakarā iepazināmies ar viesģimenēm, un mums izrādīja pilsētu.

Otrdienas rītā Priekules Ievos Simonaitytes ģimnāzijā projekta dalībniekiem bija nodarbības. Vienā no tām jaunieši grupās veidoja vārdnīcas, pārtulkojot vienkāršas frāzes no angļu valodas savas valsts valodā.

Pēcpusdienā notika sporta aktivitātes: frisbija diska mešana dažādos veidos, kā arī volejbols. Mūsu komandai frisbija mešana padevās vislabāk un balvā ieguvām lietuviešu tradicionālo zarota koka formas kēksu ar tukšu vidu – šakoti.

Trešdiena bija ekskursiju diena. Apmeklējām Lietuvas Jūras muzeju Klaipēdā un Dzintara muzeju Palangā.

Ceturtdiena bija projekta noslēguma diena. Noslēguma pasākumā mēs prezentējām Preiļu robotikas klubu un nodemonstrējām skatītājiem robotus. Klātesošie izskatījās tiešām ieinteresēti, un, domāju, mūsu prezentācija palika viņu atmiņā.

Pēc tam tika rīkotas darbnīcas. Mūsu darbnīcā jaunieši varēja uz prototipēšanas platēm ar diodēm izveidot luksofora modeli un paši programmēt diožu spīdēšanas laiku tā, lai tas atbilstu reāla luksofora darbībai. Lai arī viņi ko tādu darīja pirmo reizi, darbs ritēja raiti, un visas grupas darbnīcas beigās bija izveidojušas darbojošos luksofora modeli.

Vakarā notika festivāls. Tā oficiālajā daļā katra valsts parādīja savu iepriekš sagatavoto priekšnesumu. Daudzi dejoja, dziedāja, bet Latvijas priekšnesumā Reinis uz klarnetes atskaņoja Raimonda Paula dziesmu „Ilgais ceļš kāpās”. Pēc valstu priekšnesumiem bija diskotēka.

Un tā nemanot bija pagājusi nedēļa. Piektdienas rītā jau vajadzēja atvadīties no citu valstu dalībniekiem, ar kuriem pa šo laiku paspējām sadraudzēties. Pēc tik intensīvi aizvadītas nedēļas bijām noguruši, bet priecājāmies doties mājās.

Fotogalerija

Paldies skolotājai Annai Verzai un Jurim Ertam par iespēju piedalīties šajā projektā!

Projekta dalībniece Margarita Džeriņa 11.D

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.