Eiropas dienas pasākums Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā

9.maijā Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā notika Eiropas dienai veltīts pasākums, kuru organizēja Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolas komanda un Erasmus+ projekta „Vienas pats mājās” dalībnieki un koordinatore skolotāja Anna Verza. Pasākuma tēma bija „Eiropas valstu garšu laboratorija” un tam bija izvēlētas 7 valstis, ar kurām šajā mācību gadā ģimnāzija realizē starptautiskās sadarbības projektus. Klašu komandas prezentēja ieskatu Latvijas, Lietuvas, Francijas, Grieķijas, Polijas, Rumānijas, Slovēnijas un Spānijas vēsturē un kulinārijā. Skolas foajē bija šo valstu ēdienu izstāde un degustācija.
Vēl nedēļu iepriekš īpašā stendā skolēni varēja iepazīties ar informatīviem materiāliem par Eiropas Savienību un Latvijas deputātiem Eiropas Parlamentā, kā arī skatīt 12. klašu ģimnāzistu veidotus plakātus par sadarbības projekta valstīm. Pasākumā papildus informāciju par ģenētiski modificēto pārtiku un jauno pārtiku sniedza cita projekta – Eiropas Parlamenta Informācijas biroja Latvijā projekta „Garšīgie likumi” dalībnieki no 10. dabas un 11. komercklases. Aktīvākie pasākuma dalībnieki saņēma Eiropas Savienības mājas Rīgā balvas.
Pasākuma noslēgumā gaisā pacēlās zili un dzelteni baloni ar ģimnāzistu novēlējumiem Eiropas Savienībai, kam sekoja mielošanās ar Erasmus + projekta „Viens pats mājās” sarūpēto svētku pīrāgu. Šajā dienā ģimnāzisti un darbinieki arī parādīja savas zināšanas par Eiropas Savienību, tiešsaistē kārtojot Eiropas eksāmenu.

Pasākuma fotogalerija 

Natālija Pīzele, pasākuma vadītāja

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.