Ar labiem rezultātiem noslēgusies robotikas sacensību 2017. gada sezona!

2017. gada 6. maijā Rīgā, RTU notika `Latvijas robotikas čempionāts 2017` (LRČ).

Sacensībās piedalījās 248 roboti no 56 organizācijām, skolām, klubiem, pulciņiem. Samērā daudz robotu – 41 bija ieradušies no Lietuvas, kuri radīja nepārspējamu konkurenci tieši līnijsekošanas disciplīnā.

No Preiļu novada sacensībās piedalījās Preiļu robotikas kluba (PRK) un Preiļu 2. vidusskolas komandas. Kopā no Preiļiem piedalījās 27 dalībnieki ar 39 robotiem. Jāpiebilst, ka mūsu komandas jaunākais sacensību dalībnieks bija no 1. klases.

Preiļu robotikas klubu pārstāvēja: Linda Madelāne, Matīss Dambītis, Matīss Buks, Ilja Isajevs, Iļja Martinovs, Eduards Lipiniks,Toms Vilcāns, Jānis Ziemelis, Reinis Ķiberis, Aija Gžibovska, Margarita Džeriņa, Valdis Mihailovs, Solvita Ragauša, Santa Vojevodska, Agris Vojevodskis, Guntis Bogotais, Domeniks Mežinieks, Egīls Sirmais, Oskars Martinkus, Markuss Martinkus, Mārtiņš Ulpe. Preiļu 2. vidusskolas Lego komandu pārstāvēja: Daniils Ļedovskojs, Artjoms Vasiļjevs, Pāvels Čerņecovs, Anastasija Čabaņuka.

Skolotāji, treneri un vecāku pārstāvji: Juris Erts, Aldis Buks, Armands Upenieks, Linards Šmeiksts, Valdas Martinkus, Aivars Podskočijs.

No 9 LRČ sacensību disciplīnām mūsējie piedalījās 7 disciplīnās: MiniSUMO, Līnijsekotāji, Folkrace, iRobot, Lego līnijsekotāji, Lego folkrace, Lego sumo.

Lai arī konkurence bija pietiekami uz mājām tika atvestas 7 medaļas un diplomi. Lai arī visi dalībnieki pirms sacensībām cītīgi gatavojās, tomēr lielāko medaļu skaitu mājās atveda Matīss Buks (10.V), izcīnot: 1. vietu un 3. vietu folkrace disciplīnā, 2. vietu un 3. vietu minisumo disciplīnā. Robotus sacensībām Matīsam palīdzēja gatavot Aldis Buks.

Toms Teodors Vilcāns (10.D) izcīnīja 2. vietu folkrace disciplīnā. Robotu sacensībām palīdzēja sagatavot Armands Upenieks.

Otro gadu pēc kārtas Linda Madelāne (12.B) izcīnīja 1. vietu minisumo disciplīnā. Robotu sacensībām palīdzēja sagatavot Armands Upenieks.

Prieks arī par Preiļu 2. vidusskolas komandas izcīnīto 3. vietu Lego Folkrace disciplīnā.

Pirmo reizi piedalījāmies iRobot sacensību disciplīnā. Eduards Lipiniks (11.D) pārbūvēja nolietotu iRobot putekļu sūcēju par sumo cīņas robotu, tādā veidā dodot iRobotam otru iespēju būt noderīgam. Robota pārbūvi attālināti vadīja Armands Upenieks.

Pirmo reizi sacensībās piedalījāmies ar pilnībā `pašu rokām` darinātiem sumo robotiem, pie tam ir izstrādāti divi prototipi. Vienu būvēja Matīss & Aldis Buks un otru – Armands Upenieks. Matīss ar savu pašbūvēto robotu izcīnīja 2. vietu.

Daudzi kluba dalībnieki sacensībās pirmo reizi piedalījās ar `pašu rokām` gatavotiem līnijsekošanas robotiem. Tas arī ir nozīmīgs solis prasmju un iemaņu attīstīšanā. Līnijsekotāju būvēšanu vadīja Linards Šmeiksts, bet lielu atbalstu sniedza arī Matīss Dambītis. No Latvijas dalībniekiem Matīss Dambītis ar savu līnijsekotāju (Aventador) uzstādīja 2. labāko laiku, taču ar lietuviešiem pagaidām ir ļoti grūti konkurēt.

Sacensības Folkrace disciplīnā notika uz Preiļos būvētās trases. Trases transportēšanu uz sacensībām un atpakaļ nodrošināja Aldis Buks.

Paldies exģimnāzistei Gintai Meikulānei (3.D) par brīvprātīgo darbu sacensību mirkļu fotografēšanā!

Preiļu robotikas kluba nodarbības notiek Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā. Paldies PVĢ absolventiem, tagad RTU studentiem, Armandam Upeniekam un Linardam Šmeikstam par ieguldīto darbu skolēnu konsultēšanā! Protams dalība sacensībās nebūtu iespējama bez pašvaldības finansiālā atbalsta!

Sacensību nolikumi, rezultāti: http://robotuskola.lv/lv/lrc  

Fotogalerija

Juris Erts, Preiļu robotikas kluba vadītājs

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.