Atklātā stunda tiešsaistē “Latvijas un Lietuvas 20 gadi Eiropas Savienībā”

30.aprīlī mums bija brīnišķīga iespēja piedalīties tiešsaistes stundā un satikties ar Viļņas Salininku ģimnāzijas EP Vēstnieku skolas audzēkņiem, lai dalītos iespaidos par Latvijas un Lietuvas iestāšanos Eiropas Savienībā un paveikto šajos 20 gados. Mūsu  valsts kaimiņi, Viļņas Salininku ģimnāzijas audzēkņi, bija sagatavojuši  prezentāciju  par Lietuvas pievienošanos un ieguvumiem Eiropas Savienībā.

Undīne Stalidzāne un Kristers Šņepsts – Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas skolēni,  veidoja prezentāciju par  Latviju un tās dalību ES. Undīne stāstīja par Latvijas iestāšanos ES, par Šengenas zonu, par mūsu valsts kultūru.

Tā bija ļoti laba iespēja uzzināt par  ieguvumiem no dalības ES un  par savstarpējo  sadarbību  starp  ES valstīm.  Skolēni bija sagatavojuši  Hahoot spēli jautājumu veidā, uz kuriem mēs atbildējām. Šī spēle mūs vienoja, mēs jutāmies kā viena liela ģimene.

Tādi projekti ir ļoti vērtīgi ne tikai mums, bet arī citiem dalībniekiem. Apvienojoties mēs kļūstam gudrāki, pat draudzīgāki. Mēs stāstām un nododam citiem mūsu zināšanas un valsts vērtības. Paldies par iespēju  piedalīties tādos pasākumos! Esam ļoti pateicīgi!

Ksenija Luriņa. 10.A klase

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.