Atklātā stunda “Demokrātiskās vērtības Eiropā un Latvijā”

19.aprīlī, ceturtās un piektās stundas laikā Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas 10.klašu skolēniem notika Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolas atklātā stunda “Demokrātiskās vērtības Eiropā un Latvijā”. Stundu vadīja mūsu vēstures un sociālo zinātņu skolotāja Ināra Krusta un Latvijas Universitātes Politikas zinātnes nodaļas profesore, Sociālo un politisko pētījumu institūta vadošā pētniece, Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolas eksperte Žaneta Ozoliņa. Viņa ir uzrakstījusi vairāk nekā 100 publikācijas, kas veltītas drošības politikas dažādiem aspektiem.
Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzija dāvinājumā no Žanetas Ozoliņas saņēma grāmatu “Latvijas iedzīvotāju subjektīvā drošības uztvere: ietekme uz drošības politikas veidošanu”.
Šīs tikšanās mērķis bija izvērtēt savas, vienaudžu, Latvijas iedzīvotāju un ES iedzīvotāju vērtības, kā arī izprast un argumentēt, kāpēc ES Pamattiesību hartā iekļautās vērtības ir nedalāmas un universālas. Atklātās stundas laikā piedalījāmies diskusijās par savām, skolas, Latvijas un Eiropas Savienības vērtībām ar skolotājām un klasesbiedriem. Iepazināmies ar Eiropas Savienības Pamattiesību Hartu, noskaidrojām, kāpēc cieņa, brīvība, vienlīdzība, solidaritāte, pilsoņu tiesības un tiesiskums ir pamats visām vērtībām, pildījām dažādus uzdevumus, kā arī dalījāmies ar viedokļiem un savu pieredzi, aplūkojām dažādus Eiropā un Latvijā aktuālus jautājumus: karadarbība Ukrainā, EP vēlēšanas u.c.
Pateicamies par jaunajām iegūtajām zināšanām un jauki pavadīto laiku!

Undīne Stalidzāne, 10.A klase

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.