Prieks un pateicība

Gribam dalīties priekā un pateikties JEPVĢ mecenātam Jāzepam Šņepstam – AS „Preiļu siers” valdes priekšsēdētājam par to, ka mūsu skola ir tikusi pie jaunām klavierēm. Tas bija ļoti emocionāls mirklis, kad vecās klavieres, kas bija nokalpojušas savu mūžu, tika nomainītas pret jaunām, skaistām. Klavieres ir unikālas savā dažādībā, jo uz tām var spēlēt gan augstas sarežģītības akadēmiskās mūzikas skaņdarbus, gan pavisam vienkāršas akordu secības dziesmas pavadījumam. Tagad tās spēlēt vēlas gandrīz katrs ģimnāzists, bet tikai retajam izdodas “nepaklupt” pār melnbaltajiem taustiņiem ceļā uz meistarību. 🙂
Tagad mūzikas skolotājs un audzēkņi klavierspēles procesu varēs izbaudīt un emocionāli izdzīvot vēl labāk. Pateicoties plašajām skanējuma iespējām un polifoniskajām īpašībām, klavieres ir instruments, bez kura mūsu skolas mūzikas dzīve nav iedomājama. Mums visiem ir prieks par to, ka mecenāts vēlas sniegt nesavtīgu atbalstu mūsu ģimnāzijai un izglītojamajiem. Jāzeps Šņepsts ir cilvēks, kurš iedzīvotāju nacionālo pašapziņu un novadnieciskās piederības apziņu stiprina sniegdams praktisku un materiālu atbalstu skolēniem un jauniešiem. Sakām lielu paldies mecenātam par to, ka palīdz pilnveidot un attīstīt mūsu skolas mācību procesu, kā arī materiāli stimulējot centīgākos skolēnus.
Katrs cilvēks piedzimst ar vienu spārnu — ar gribu, vēlmi un spēju strādāt, darboties. Bet dažiem cilvēkiem dzīves gaitā izaug vēl otrs spārns — tā ir varēšana darīt vairāk par citiem, spēja ticēt, cerēt un mīlēt, dot citiem, neko neprasot pretim. Un tad šī cilvēka dzīve ir lidojums gan viņam pašam, gan apkārtējiem. Vēlreiz paldies!
Lai labi skan!

Sanita Vaivode, JEPVĢ latviešu valodas skolotāja

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.