Atklātā stunda “Cilvēktiesības”

12. decembrī Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas 10.A klases jaunieši tiešsaistē tikās ar Viļņas Salininku ģimnāzijas (Lietuva) jauniešiem, lai diskutētu par cilvēktiesībām.
Cilvēktiesību pamatā ir tiesības, kas cilvēkiem un sabiedrībai vajadzīgas, lai dzīvotu cilvēka cienīgu dzīvi. Tās ietver tiesības uz dzīvību, izglītību, veselības aizsardzību, mājokli, īpašumu, sociālo drošību, darbu un taisnīgu atalgojumu, kā arī labvēlīgu vidi neatkarīgi no rases, ādas krāsas, dzimuma, valodas, reliģijas, politiskās vai citas pārliecības, tautības vai sociālās izcelšanās, mantiskā stāvokļa, dzimšanas vai citiem apstākļiem. Cilvēktiesības vislabāk var saskatīt tad, kad tās tiek pārkāptas.
Jaunieši dalījās ar sagatavotajām prezentācijām, kurās izskaidroja cilvēktiesību pārkāpumus Otrā pasaules kara laikā, 20.gs.otrajā pusē cīņu par cilvēktiesībām un valstu neatkarību, kā arī aplūkoja, kā cilvēktiesības tiek ievērotas 21.gs., un kur iespējams meklēt aizsardzību. Jaunieši pievērsa uzmanību arī notikumiem Ukrainā un Gazas joslā, kur bojā iet daudzi civiliedzīvotāji.
Tēmas apkopojumam piedāvāja Kahoot spēli, kurā atbildēja uz jautājumiem un pārliecinājās par savām zināšanām, papildināja zināšanas arī angļu valodā
Paldies sadarbības partneriem Viļņas Salininku ģimnāzijas skolotājai Renatai Bogusko un Vēstnieku skolas komandai par kopīgo stundu.

Vēstures skolotāja Ināra Krusta

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.