EP Vēstnieku skolu tikšanās Rīgā

Šī gada 23.oktobrī Rīgas Valsts 2. ģimnāzijā notika Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolu 2023./2024. mācību gada atklāšana, kurā piedalījās pārstāvji no 85 Latvijas skolām. Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāziju pārstāvēja Valērija Zagrebajeva, Nellija Afanasjeva, Amēlija Skutele, Patriks Patmalnieks un skolotāja Ināra Krusta.

Pasākumu vadīja Mārtiņš Spuris, atraktīvi iesaistot jaunos vēstniekus diskusijās par dažādiem jautājumiem. Paneļdiskusijā  “Es un Eiropas vēlēšanas” Eiropas Parlamenta deputāti Dace Melbārde un  Ivaras Ijabs dalījās atmiņās par savām pirmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām un  to, cik svarīgi ir piedalīties jauniešiem vēlēšanās, lai ievēlētu deputātus, kas aizstāv Latvijas valsts un jauniešu intereses.

Pēc pusdienām mūs uzrunāja EP Vēstnieku skolas programmas eksperte Žaneta Ozoliņa, EP Vēstnieku skolas programmas vadītāja Jolanta Bogustova, un LU Sociālo un politisko pētījumu institūta zinātniskā līdzstrādniece, ZPD komisijas locekle Sigita Struberga,  par šī mācību gada tēmu “Kā turpināt iesāktos EP Vēstnieku skolu projektus?”.  Savukārt Eiropas kopienas mesesamkopa.eu  līderes – Ance Mālkalne, Anastasia Komaiha, Daniēls Zeltiņš,   savās uzrunās akceptēja EP Vēstnieku skolas nozīmi viņu karjeras veidošanā.

Pēc tam bija darbs interešu grupās, kur iepazināmies gan ar to, ko EP paveicis klimata labā, gan par digitālo pārveidi un tās ietekmi un to cik gatavi esam jaunām tehnoloģijām, gan to, vai ir  iespējams nozagt vēlēšanas un kā sargāt demokrātiju. Sabiedrisko attiecību aģentūras LEAD stratēģiskā konsultante un LU lektore Inga Latkovska izskaidroja, kā organizēt komunikācijas stratēģiju.

Dienas laikā uzzinājām par jauniešu ietekmi Eiropas Parlamentā, cik svarīgi ir iesaistīties politikā un papildinājām zināšanas par savām iespējām, kā arī iepazināmies ar zinātniski pētniecisko darbu rakstīšanas prasībām un to nozīmi.

Skolotāji tikās ar EP Vēstnieku skolas programmas eksperti  Žanetu Ozoliņu , lai diskutētu par tēmu  “Eiropas politika – ar ko sākt un kā ieinteresēt jauniešus?”.

Amēlija Skutele, 9.D klase

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.