Zinību diena Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā

“Kaut kur tālumā aiz lauka,
Dzestrs rīts tiek miglā tīts,
Kaut kur pļavā rīta rasā
Kājas mazgā septembris.

Tālumā aiz košiem siliem,
Noskan sapņains skolas zvans
Ir nu atkal klāt tas brīdis
Kad uz skolu doties laiks“

Šogad 1. septembris Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā ir īpaša diena. Ir sācies jauns mācību gads. Skolā šogad mācības uzsāka 161 audzēknis.  Ar svinīgu uzrunu skolas audzēkņus, pedagogus, darbiniekus, vecākus un klātesošos uzrunāja un sveica jaunā  skolas direktore Skaidrīte Ūzuliņa. Jauno skolas vadību uzrunāja un sveica Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ārijs Vucāns un Preiļu novada Izglītības pārvaldes vadītājs Andrejs Zagorskis.

Zinību diena ir vairāk nekā tikai pirmā skolas diena. Tā ir diena, kad mēs atzīmējam mūsu bērnu izaugsmi, viņu sapņus un to, cik tālu viņi var sasniegt ar pareizu atbalstu un mīlestību. Tāpēc šajā dienā, kad mēs svinam zināšanas, mēs arī svinam mūsu bērnu nākotni. Audzēkņi tikās ar saviem skolotājiem. Piedalījās svētku koncertā ar skanīgiem muzikāliem priekšnesumiem un sniedza klausītājiem pozitīvas emocijas.

Mūsu lepnums ir mūsu skolēni! Mūsu spēks ir mūsu skolotāji! Lai jaunais mācību gads ir aizraujošs un panākumiem bagāts! Veiksmi, izturību un mērķtiecību!

Aira Gribonika – Upeniece, direktores vietniece audzināšanas jomā

 

 

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.