Atbalsta pasākums Ukrainai ģimnāzijā

No 20. līdz 24.februārim ģimnāzijā notika atbalsta nedēļa Ukrainai, kuras laikā jaunieši pārrunāja klases stundās par cilvēku vērtībām, līdzcietību, kara nodarītām šausmām, noskatījās vairākas filmas par Latvijas atbalstu Ukrainai, par kara postu.
24. februārī ģimnāzisti, skolotāji pulcējās  koncertā “Slava Ukrainai!”, kurā uzstājās trīs brīnišķīgas, talantīgas, atsaucīgas ukraiņu meitenes Anna Andreičenko, Anastasija Mamedova un Katerīna Memedova no Harkivas apgabala. Viņas kopā ar ģimenēm devās bēgļu gaitās un pašlaik dzīvo Preiļos. Meitenes aizveda skatītājus virtuālā un muzikālā, elpu aizraujošā ceļojumā uz savu brīnišķīgo dzimteni Ukrainu. Stundas garā koncertprogramma aizritēja vienā mirklī. Gaisā virmoja sāpes, skumjas, lepnums un neizmērojamā dzimtenes mīlestība, ko Anna, Anastasija un Katerīna, ģērbušās ukraiņu tautas tērpos, nodeva skatītājiem.
Milzīgs paldies meitenēm par tik emocionālo, piepildīto sniegumu, kas stiprināja pārliecību – Ukraina izturēs un uzvarēs! Slava Ukrainai!

Ingūna Patmalniece, direktores vietniece audzināšanas darbā

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.