Erasmus+ projekta „The ARTICS” ietvaros JEPVĢ jaunieši viesojas Somijā

Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzija īsteno Erasmus+ starpskolu stratēģisko partnerības projektu „The ARTICS”. Jaunieši no Portugāles, Spānijas, Itālijas, Grieķijas, Somijas un Latvijas partnerības skolām pulcējās aukstajā Somijā (14.01 – 19.01.), lai īstenotu projekta aktivitātes un iepazītos ar Somijas dabu, izglītību un mentalitāti.

Pirmajā projekta dienā projekta dalībnieki iepazinās ar savām viesģimenēm.

Otrajā dienā devāmies uz Utajärvi vidusskolu. Tikām iepazīstināti ar skolu, tās telpām un skolēniem. Pēc tam sekoja katras valsts prezentācija par savu dzimto pilsētu un skolu. Projekta dalībnieki iepazinās viens ar otru, īstenojot dažādas aktivitātes. Vakars noslēdzās ar projekta logo izvēli balsojot. Projekta logo konkursā uzvarēja Spānijas skolnieces zīmētais logo.

Otrdienas rīts sākās ar ceļu uz Somijas pilsētu Rovaniemi, kas atrodas pie polārā loka. Šī pilsēta ir tūristu iecienīta, jo tajā atrodas slavenais Ziemassvētku vecīša ciemats, kur ir iespēja satikties ar Ziemassvētku vecīti, nofotografēties, braukt ziemeļbriežu vai suņu vilktās kamanās. Tika uzņemta arī visu projekta dalībnieku kopējā fotogrāfija ar Ziemassvētku vecīti.

Trešdiena bija ziemas aktivitāšu diena; laiks nelutināja, bet pie tā varēja pierast. Rokua ģeoparkā varējām braukt no kalna, staigāt ar sniega kurpēm, slēpot un pavadīt laiku spēlējot dažādas spēles.

Ceturtdienas rītā projekta dalībnieki atkal tikās Utajärvi vidusskolā un sāka montēt video. Otrdien un trešdien jaunieši no visām dalībvalstīm, izmantojot mūsdienu tehnoloģijas, filmēja video un fotografēja, lai projekta noslēguma pasākumā Somijā, varētu izveidot video, kurā būtu parādītas veiktās aktivitātes un Somijas daba no ārzemju jauniešu skatu punkta. Video montēšanai tikai atvēlēta visa diena. Vakarā visi skolēni tikās skolas lielajā zālē un atkal sadalījās grupās, lai veiktu ar mākslu un radošumu saistītas aktivitātes darbnīcās. Pēc tam skatījāmies dalībnieku sagatavotos video un cienājāmies ar somu našķiem.

Pēdējās projekta dienas rītā, ar asarām acīs, atvadījāmies no saviem jauniegūtajiem somu draugiem un devāmies uz Oulu. Tur apmeklējām muzeju un apskatījām skaisto pilsētu. Šī pēdējā diena bija visaukstākā, tāpēc labprāt sasildījāmies Oulu lielveikalā un nopirkām pēdējos suvenīrus. Vakarā devāmies uz lidostu un atvadījāmies no citu valstu dalībniekiem, kurus paspējām iepazīt šīs nedēļas laikā. Bijām noguruši, bet laimīgi atgriezties mājās!

Elīza Gurgone 11.V un Ieva Sparāne 11.D, projekta dalībnieces

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.