“IEKĀP DEPUTĀTA KURPĒS” – Simulācijas spēle

Piektdien, 13. janvārī, JEPVĢ  vēstnieku komandai un 10.A klases audzēkņiem bija iespēja piedalītie, kopā ar citu Latvijas skolu jauniešiem, simulācijas spēlē “Iekāp deputāta kurpēs”, ko organizēja Eiropas Parlamenta Vēstnieku skola. Šī pasākuma mērķis bija izprast un piedzīvot dažādu politisko viedokļu saskaņošanas procesu Eiropas Parlamenta politisko grupu starpā, definējot kopīgos Eiropas attīstības mērķus! Sākumā mēs kopā ar visiem spēles dalībniekiem uzklausījām vadītājus Jolantu Bogustovu un Žanetu Ozoliņu,  viņas mūs iepazīstināja ar spēles noteikumiem un tās norisi. Tad mūs sadalīja četrās grupās: S&D – Sociālistu un demokrātu progresīvās alianses grupa, Greens/EFA – Zaļo un Eiropas Brīvās apvienības grupa, Renew Europa group, EPP – Eiropas Tautas partijas (kristīgie demokrāti) grupa. Mēs bijām Renew Europa grupā un mūsu uzdevums bija izveidot jaunas 4 prioritātes Eiropas Savienības attīstībai. Pēc šī uzdevuma veikšanas mēs tikāmies vēlreiz, lai apspriestu visu grupu prioritātes. Atgriežoties savā grupā mēs apspriedām citu grupu prioritātes. Tad mūsu uzdevums bija izvēlēties divas atbilstošākās citu grupu prioritātes. Pēc tam mēs atkal apvienojāmies kopā un  prezentējām savas prioritātes.  Beigās mēs no visām prioritātēm izvēlējāmies divas – vissvarīgākās.

Tikšanās “Iekāp deputātu kurpēs” mums deva iespēju izzināt citu spēles dalībnieku domas un viedokļus, kas tika pausti tikšanās laikā. Iepriecināja aktīva grupas sadarbība un diskutēšana. Runājām, paudām savas domas par Eiropas nākotnes vērtībām un prioritātēm. Patīkami, ka mana skola dod tādu iespēju!

Paldies par iespēju izzināt kāds ir Eiropas Parlamenta politiskais spektrs un kas mūs sagaida Eiropas vēlēšanās 2024. gadā.

Sagatavoja: Valērija Zagrebajeva un Marta Vainiņa 10.A, Katrīna Haritonova 9.D

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.