Nodarbības ‘’Mans ceļš  līdz mērķu sasniegšanai’’ ģimnāzijā

Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas 11. un 12. klašu skolēniem 16. un 17. janvārī projekta “Karjeras atbalsts izglītojamiem vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros  bija iespēja piedalīties personīgās izaugsmes treneres, lektores Kristīnes Zaksas vadītajās nodarbībās ‘’Mans ceļš līdz mērķu sasniegšanai’’. Šīs nodarbības tika veltītas jauniešu mērķu izvirzīšanai, to realizēšanai un sasniegšanai, domājot par savu vietu un iespējām mainīgajā profesiju pasaulē.

Interesantās, piepildītās un pārdomu pilnās nodarbības skolēniem lika uzstādīt sev tuvākos un tālākos mērķus gan skolas gaitās, gan turpmākajā karjerā. Kļuva saprotamākas un skaidrākas iespējas šo mērķu sasniegšanā un realizēšanā, kā arī ļāva aizdomāties par pašreizējās rīcības nozīmi nākotnes mērķu sasniegšanā. Nodarbības sniedza iespēju ielūkoties savās vīzijās, domās, darbībā, saprast nodomu nozīmi un apzināties savas vēlmes un esamību – kur esmu, biju un kur vēlos būt, attieksmi pret sevi un apkārtējiem, tajā pašā laikā izanalizēt to visu ar profesionāļa palīdzību, izmantojot Metaforiskās kārtis un Miltona Ēriksona 5 principus un citus padomus.

Nodarbības patiesi radīja pārdomas savā iekšējā pasaulē un motivēja dzīvot produktīvāk, nebaidīties izmantot sniegtās iespējas un vienmēr būt apmierinātiem ar savu izvēli, personību un sasniegumiem.

Nora Kirsanova, 12.V klases skolniece

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.