TOP 20 radošo darbu konkursā “Vienlīdzība”

29.novembrī “Koka Rīga” telpās norisinājās Labklājības ministrijas organizētā radošo darbu konkursa “Vienlīdzība” laureātu apbalvošanas ceremonija.
Konkursa mērķis bija aicināt jauniešus aizdomāties par to, kas veido iekļaujošu sabiedrību, un mudināt saskatīt un izprast līdzās esošo cilvēku dažādību – viņu vērtību, tiesības uz laimi, cieņu un līdzvērtīgu dzīvi. Skolēni varēja izvēlēties kādu no trīs tēmām – “Cilvēki ar garīga rakstura traucējumiem”, “Bērni ar funkcionāliem traucējumiem” vai “Bērni, kuri dzīvo vai ir dzīvojuši institucionālajā ārpusģimenes aprūpē”.
Konkursā tika iesniegti 369 darbi. JEPVĢ var lepoties ar Donātu Mežnieku (8.kl.), Oliviu Dalovu (9.k.), Broņislavu Mežnieku (10.kl.), Stellu Siničku (12.kl.) un Laimoni Kokinu (12.kl.). Jaunieši iesniedza savu redzējumu par kādu no konkursa tēmām – dažādās tehnikās veidotus zīmējumus un gleznojumus, kas noteikti neatstāja vienaldzīgus ne pašus to autorus, ne to skatītājus. Laimonis iesniedza darbus visās trijās kategorijās.
Paldies ģimnāzijas kolektīvam un citiem atbalstītājiem, kas piedalījās balsošanā un novērtēja skolēnu izjustos, kvalitatīvos un ļoti emocionālos sniegumus, kas tika papildināti ar pašu skolēnu domām un komentāriem.
Goda raksti tika pasniegti sešdesmit labāko darbu autoriem, un labāko deviņu darbu autori tika apbalvoti arī ar naudas balvām.

JEPVĢ skolniece Olivia Dalova ir viena no TOP 20 dalībniecēm, un viņas darbu var  aplūkot gan mājaslapā, gan pasākumā uz lielā stenda. Olivia par pasākumu Rīgā izsakās atzinīgi, jo viņu uzrunāja gan žūrijas vārdi par sarežģīto, bet svarīgo tēmu, gan muzikālais pavadījums – dziedātājs no grupas “Kreisais Krasts”.

Visi konkursam iesniegtie darbi ir pieejami tīmekļa vietnē https://vienlidziba.lv/konkursa-darbi/

Vizuālās mākslas skolotāja Ruta Vjakse, balstoties uz informāciju www.vienlīdzība.lv  un Olivias Dalovas atsauksmēm.

Pievienotie foto ir no https://vienlidziba.lv/apbalvosana/

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.