JEPVĢ 10.klases atklātā stunda tiešsaistē  ar Viļņas Salininku ģimnāzijas 10.klases skolēniem

Pirmdien, 5. decembrī, 10.A klasei bija iespēja piedalīties atklātajā stundā un uzzināt daudz jaunas informācijas par cilvēktiesībām un Saharova balvas pasniegšanu.

No sākuma katras skolas jauniešiem vajadzēja iepazīstināt ar sevi, tad ar sagatavoto materiālu par Saharova balvu. Pirmie stāstīja Lietuvas jaunieši, viņi informēja par Saharova balvas būtību un par ko šī balva tiek pasniegta. Pēc tam prezentējām mēs un arī stāstījām par šo balvu no sava skatu punkta. Tad mēs uzdevām jautājumus Lietuvas jauniešiem, lai pārbaudītu viņu zināšanas par šo tēmu, un kā izrādījās- viņi šajā tēmā ir ieinteresēti un labi to pārzina. Nodarbības beigās mums bija iespēja pildīt Kahoot testu, kuru bija izveidojuši Lietuvas jaunieši. Visi atbildējām uz jautājumiem par Saharova balvu un cilvēktiesībām, jo šī balva tiek pasniegta tiem, kuri savu dzīvi veltījuši cilvēktiesību aizstāvībai un domas brīvībai.

Šī stunda mums paplašināja redzesloku par cilvēktiesībām, kā arī deva iespēju  pārbaudīt savas zināšanas šajā jomā. Cilvēktiesības –  tas ir demokrātiskas valsts pamats. Mums jābūt gataviem šīs demokrātijas vērtības aizstāvēt un godināt cilvēkus, kuri cīnās par tām. Gribam pateikt paldies Viļņas jauniešiem par draudzīgu atmosfēru un interesanto stundu, kā arī sakām paldies skolotājai Inārai Krustai  par šo lielisko iespēju piedalīties atklātajā stundā!

Valērija Zagrebajeba, JEPVĢ 10.klases skolniece

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.