Preiļu robotikas entuziastiem izcili panākumi starptautiskajās robotikas sacensībās `Robotex 2022` Tallinā!

2022. gada 25. – 26. novembrī norisinājās vienas no vērienīgākajām robotikas sacensībām Eiropā – `Robotex 2022` Igaunijas galvaspilsētā Tallinā (Saku Suurhall sporta hallē). Pēc 2 gadu pārtraukuma sacensībās piedalījās arī Preiļu robotikas kluba (PRK)/Robotu skolas komanda, kuras sastāvā šoreiz bija paši pieredzējušie robotu būvētāji – Armands Upenieks, Matīss Buks un Aldis Buks. 2018. un 2019. gadā Folkrace un Mini sumo disciplīnās mūsējie bija kāpuši uz augstākā pjedestāla pakāpiena, līdz ar to bija liels izaicinājums noturēt “pacelto latiņu”.

Lai arī konkurence bija samērā liela tomēr pieredze un ieguldītais darbs deva savus augļus un Latvijas gods tika labi aizstāvēts – izcīnītas 1. un 2. vieta Folkrace disciplīnā un 1. un 3. vieta Mini sumo disciplīnā. Līdz ar šo panākumu Armands, Matīss un Aldis ir kļuvuši par trīskārtējiem Robotex čempioniem Folkrace un Mini sumo disciplīnās!
Atšķirībā no Robotex 2018 un Robotex 2019, šoreiz izdevās izcīnīt 4 no 6 pjedestāla vietām, līdz ar to šogad “latiņa ir pacelta” vēl augstāk!
Novēlam labus panākumus arī nakamajās sacensībās gan Latvijā, gan ārpus tās robežām!

Juris Erts, robotikas kluba darba organizators

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.