Aicinājums iesaistīties “Skolēna digitālais IQ” tiešsaistes mācībās!

“Skolēna digitālais IQ” ir tiešsaistes mācību programma vidusskolēniem digitālo zināšanu un prasmju apgūšanai, kas mūsdienu jauniešiem ir būtiskas gan mācību procesā, gan uzsākot studijas un meklējot pirmo praksi vai darbu. Programmā iekļauti 5 kursi: 

RADI!   rosina jauniešus kļūt par kvalitatīva satura radītājiem un piedāvā idejas, piemēram, kā veidot blogus un infografikas, kā uzņemt un apstrādāt foto un video.
SAZINIES!   aicina aizdomāties par saziņas drošību, savu digitālo identitāti un atstāto digitālo pēdu interneta dzīlēs.
 STRĀDĀ!   iepazīstina ar aktuālo tiešsaistes dokumentu veidošanu, informācijas glabāšanu mākonī, kā arī dažādiem knifiem MS Word un MS Excel lietošanā, un kvalitatīvas prezentācijas izveidē.
DOMĀ!   mudina izmantot lietotnes un tehnoloģiju iespējas ne tikai izklaidei, bet arī mācību procesa un ikdienas dzīves atvieglošanai, kā arī trenēt spēju atpazīt viltus ziņas un slēptās reklāmas, tāpat sniedz noderīgus padomus informācijas meklēšanai.
IESAISTIES!   paplašina redzeslauku par digitālajā vidē pieejamajiem līdzdalības un demokrātijas rīkiem, kas sniedz iespēju izteikt savu viedokli un ietekmēt lēmumu pieņemšanu.

Jauniešiem, kas būs veiksmīgi izgājuši visus mācību kursus, būs iespēja piedalīties balvu izlozē un laimēt Samsung Galaxy S8 viedtālruni, Gear VR brilles ar kontrolieri un Level U Flex austiņas. Tāpat konkursā piedalās visas skolas, kuru audzēkņi reģistrējušies mācībām, un pretendē uz iespēju iegūt digitālo tāfeli. Skolotājiem, kuri būs ieteikuši jauniešiem iesaistīties mācībās, ir iespēja laimēt Samsung Galaxy Tab A 2017 planšetdatoru. Vairāk par balvām uzzini programmas noteikumos.

https://www.skolanakotnei.lv/ 

Juris Erts, informātikas skolotājs

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.