Vācu valodas dienas ģimnāzijā

Oktobrī Latvijā pirmo reizi norisināsies Vācu valodas dienas, ko izsludināja Gētes Institūts. Virkne notikumu un pasākumu visā Latvijā pulcēs cilvēkus, kas vēlas aktīvi iesaistīties un parādīt savu interesi par vācu valodu (https://www.goethe.de/ins/lv/lv/spr/eng/tds/ver.cfm).

Arī Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzija 17. un 18. oktobrī iesaistīsies šajās norisēs. Skolēniem un skolotājiem būs iespēja iepazīties ar Vāciju un tās valodu dažādos veidos: sasveicinoties un atvadoties vāciski, iepazīstot ikdienas lietu nosaukumus vācu valodā, pārbaudot savas zināšanas dažādās viktorīnās, kuras organizēs Sofija Gžibovska, Zane Stupāne (9.D) un Diāna Harlamova, Evita Saleniece (11.D). Būs iespēja izgaršot vācu ēdienus, ko gatavos Arvis Prikulis, Emija Verčinska, Līga Klibā, Katrīna Elizabete Onckule (11.V), Karīna Cvetkova, Ilva Valdone, Agnese Pūga (12.V), iepazīt vācu rakstniekus, dziedāt, dejot, kā arī izmēģināt mēles veiklību ar vācu mēles mežģiem. Konsultēties iespējams ar Laumu Tumašovu, Ariandu  Čapuli, Laumu Reliņu (12.DK) un, bet trenēties var sākt jau tagad:  

Zungenbrecher

  • Als Anna abends aß, aß Anna abends Ananas.
  • Auf der Pappel plappern Klapperstörche klapperdiklapp.
  • Drei dicke dumme Damen donnern durch das dicke doofe Dorf.
  • Esel essen Nesseln gern, Nesseln essen Esel gern.
  • Zehn Ziegen zogen zehn Zentner Zucker.

Jau šobrīd varat apliecināt savas zināšanas, izpildot tiešsaistes viktorīnu, ko izveidoja 11.V klases audzēknes Anete Haritonova, Ieva Mozule un Daniela Maceikeviča: https://goo.gl/forms/4bUZhMYQAg2vPD5L2

Visi tiek mīļi aicināti piedalīties arī „Dziesmu karuselī” un zīmējumu konkursā. „Dziesmu karuselī” var piedalīties jebkurš mūzikas mīlētājs- solo, duetos, trio vai grupās- ar savu vācu dziesmas izpildījumu, ar ko uzstātos vācu dienu noslēguma koncertā. Bet visi mākslinieki var piedalīties zīmējumu konkursā „ Vācija manās acīs” ar radošiem zīmējumiem A4 vai A3 formātā. Pieteikumus „Dziesmu karuselim” (dziesmas nosaukums un izpildītājs/i) un zīmējumi jāiesniedz Elīnai Gedroicai- Juragai un Agnesei Brīverei (12.v klase) līdz 17.oktobrim.

Par katru veikto uzdevumu visi saņems punktus, kas summēsies kopā, un čaklākajiem dalībniekiem būs iespējas iegūt dažādas balvas, tāpēc piedalīties tiek aicināti visi – gan tie, kas mācās vācu valodu, gan tie, kas nemācās, jo iespējas, ko iegūt, ir katram!

Vācu valodas dienās aicinām katru iepazīties ar vācu valodas skanējumu un iemācīties ko jaunu, sasveicinoties un nosaucot apkārt redzamo vācu valodā, izbaudot vācu mūziku skolas zvanu skaņās.

Pirmās stundas laikā skolotāji un ģimnāzisti tiek aicināti iesaistīt vācu valodu vai informāciju par valstīm, kurās runā vācu valodā, par to kultūru, zinātni, ģeogrāfiju katra mācību priekšmeta tematikā.

18.oktobrī plkst.15.15  ģimnāzijas aktu zālē, norisināsies vācu valodas dienu noslēguma pasākums. Noslēguma pasākumā “Deutsch mit Spaß” (“Vācu valoda ar prieku”) visi interesenti  tiek aicināti piedalīties dziesmu dziedāšanā vāciski, vācu ēdienu degustācijā, mēles mežģu konkursā, viktorīnās vācu valodā. Pasākumā organizēšanā iesaistās skolēni, kas apgūst vācu valodu kā 2./3. svešvalodu, norisē – visi interesenti.

Projekta vadītājas: Elīna Gedroica- Juraga un Agnese Brīvere (12.V)

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.