Par “Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolu” kļūst Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzija

Par ‘Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolām’ Latvijā pasludina 23 izglītības iestādes (publikācija delfi.lv, 2017.05.26.)

Piektdien, 26.maijā Rīgā, Eiropas mājā, notika pirmais “Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolu” izlaidums, kuru “absolvēja” 23 skolas no dažādām Latvijas pilsētām. Starp tām bijām arī mēs, Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzija. Pasākumā skolu pārstāvēja audzēkņi Anete Haritonova, Kristīne Gaiziņa un Miks Babris, skolotājas  Anna Verza un Ināra Krusta.

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis un Eiropas Parlamenta Informācijas biroja Latvijā vadītāja Marta Rībele programmu absolvējušajām skolām pasniedza “Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolas” goda zīmes un pateicās par ieguldīto darbu, kā arī vēlēja turpināt iesākto iepazīstinot sabiedrību ar Eiropas Parlamenta darbību un aicinot līdzdarboties. Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis uzsvēra, ka līdzdarbošanās ir viena no kompetencēm, kas jāattīsta jaunatnei.

Pēc svinīgās daļas skolēni un skolotāji strādāja grupās, kur dalījās pieredzē par paveikto darbu. Tā tika iegūtas daudzas jaunas idejas, lai varētu turpināt iesākto un piesaistīt  vēstnieku grupai jaunus biedrus. Goda zīmes iegūšana uzliek skolai pienākumu  turpināt programmu, kuras mērķis ir jauniešos veicināt apziņu par sevi kā nozīmīgu Eiropas Savienības daļu, rosināt izpratni par sabiedrībā notiekošo un motivēt līdzdarboties, jo mēs katrs esam atbildīgs par pasauli, kurā dzīvojam. Tikai kopīgi darbojoties mēs varam īstenot daudzus projektus un veidot labāku dzīvi nākotnē.

Sagatavoja Ināra Krusta

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.