Ģimnāzisti piedalās DACVĢ konkursa “Latvija un latvieši” 2. kārtā

2017. gada 27. aprīlī agri no rīta trīs ģimnāzisti ( Aija Gžibovska, Arvis Prikulis, Diāna Harlamova) un angļu valodas skolotāja A. Gertmane devās uz Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāziju, lai piedalītos konkursa “Latvija un latvieši” 2. kārtā. Iepriekš bija jāsagatavo un jānosūta mājas darbs- sava viedokļa izklāsts angļu, krievu vai vācu valodā par tēmu ‘’Latvietības saglabāšana emigrācijā’’.

Viens no galvenajiem konkursa mērķiem bija mācīt jauniešus loģiski un argumentēti izklāstīt savas zināšanas un domas par Latviju trijās svešvalodās. Jāņa Eglīša Valsts ģimnāzijas pārstāvētie jaunieši Aija un Arvis startēja angļu valodā, bet Diāna- vācu valodā. Runu sagatavošanas laiks bija viena stunda, un jāiztirzā bija ideja, ka latvietis var pamest Latviju, bet latvietiskais gars tiks saglabāts. Papildus dalībai konkursā bija iespēja apmeklēt “Pasaules latviešu mākslas centra” izstāžu zāli, pabūt vēstures klasē un paciemoties Kopāstrādāšanas telpā, kura bija vienreizēja vieta sava radošo ideju īstenošanai jebkurā vecumā.

Atskatoties uz pieredzēto var teikt, ka tā bija unikāla iespēja parādīt sevi un pamācīties no citiem, radās sportisks azarts nākošgad sevi parādīt vēl pārliecinošāk un pacīnīties par Lielo balvu.

Ceru, ka tā arī notiks!

Angļu valodas skolotāja Antra Gertmane

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.