Jauniešu Etnodienas 2016

Šī gada 16. septembrī folkloras kopas “Rūtoj” dalībnieces – Lauma, Lāsma, Kristiāna, Alise, Agnese, Santa – devāmies uz Ogri, pilsētu starp Daugavu un Zilajiem kalniem, lai piedalītos jauniešu Etnodienās, kas norisinājās līdz 18. septembrim.
Pērn Etnodienas notika pie mums, Preiļos, tāpēc šogad mēs ar vislielāko prieku braucām ciemos, lai izmēģinātu visu, kas tika piedāvāts Ogrē. Tās bija trīs burvīgas dienas, kur mēs varējām attīstīt ritmiskās iemaņas bundzinieka Edgara Saksona vadībā, izzināt savas balss slēptās spējas Danas Indānes improvizācijas meistarklasē, kopā ar Zani Šmiti mācīties kādreiz pie Daugavas dziedātas tautasdziesmas un izveidot vislabāko Etnodienu ansambli Dinas Liepas vadībā. Vakaros kopā ar Ogres Danču kluba biedriem un pārējiem dalībniekiem mācījāmies un izmēģinājām dažādus kaimiņtautu un latviešu dančus. Etnodienu noslēguma koncertā spēlējām un dziedājām to, ko šajā pavisam īsajā laikā apguvām, kā arī parādījām to, cik spēcīgi un skanīgi spējam dziedāt mēs – folkloras kopas “Rūtoj” meitenes.

Vēlamies teikt milzīgu “paldies!” mūsu skolotājai Ilzei Rožinskai par ieguldīto laiku un pacietību, mācot latviešu tautas tradīcijas, cieņu pret dziesmu, patstāvību, pacietību un mīlestību pret savu darbu!

Folkloras kopas “Rūtoj” dalībniece Santa Jukša

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.