Izglītības iestāžu pašpārvalžu komandu mācības Malnavā

No 5. līdz 7. maijam Ģimnāzistu parlamenta pārstāvji Ieva Apšiniece, Patrīcija Reščenko un Emīls Verčinskis, kā arī skolotāja Ingūna Patmalniece piedalījās projekta ‘Kontakts’ apmācībās. Apmācības notika Malnavas koledžā. Parlamenta pārstāvju galvenais uzdevums bija iepazīties ar projekta būtību un uzrakstīt sava projekta pieteikumu, kuru izvirzīs finansējuma konkursam. Jaunieši un skolotāja trīs dienu garumā aktīvi iesaistījās neformālo mācību procesā.

Pirmajā dienā apmācību dalībnieki iepazinās – spēlējām sadraudzības spēles, dalījāmies domās un uzskatos, ieguvām skaidrāku izpratni par līdzdalību. Otrā diena jau nebija tik viegla – ar aktivitātēm pietuvojāmies sava projekta rakstīšanai, pamanījām problēmu, mērķi un risinājumu, ar kuru palīdzību izkristalizējām ideju. Trešā diena bija visizaicinošākā – tapa projekta lielākā daļa. Diena bija piepildīta ar idejām un pārdomām. Ne viss izdevās no pirmās reizes, bet komandas gars netika zaudēts. Tas bija piepildīts laiks, un par rezultātu bijām gandarīti. Mājās došanās mirklis tuvojās. Visi apmācību dalībnieki bija prieka pilni un gatavi darboties. Tā šis piedzīvojums beidzās.

Izsakām milzīgu pateicību apmācību vadītājai Kristīnai Kastronovai, kura visu trīs dienu laikā bija aktīva, ieinteresēja mūs un motivēja nepadoties. Liels paldies Malnavas koledžai par uzņemšanu.

Tagad parlaments ir aktivizēts, turpināsim darboties vēl labāk!

Patrīcija Reščenko, Ģimnāzistu parlamenta dalībniece

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.