Tikšanās ar žurnālistu Ansi Bogustovu

2022. gada 25.aprīlī Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas 10.klašu audzēkņi Preiļu Galvenajā bibliotēkā apmeklēja semināru par Eiropas Savienību.

Semināru vadīja žurnālists Ansis Bogustovs. Tā kā tuvojas Eiropas diena un, gatavojoties Eiropas eksāmenam, kurš notiks 7., 8., 9. maijā, tika likts uzsvars uz izpratni par vērtībām Eiropas Savienībā: līdzdalību, vienotību un solidaritāti, prioritātēm un demokrātiju. Žurnālists dalījās savās atmiņās par  pieredzēto Eiropas Savienības struktūrās: Eiropas Parlamentā un komisijā.

Savā stāstījumā aktualizēja tēmu par 9.maija piemiņas dienu, mudināja aizdomāties par dzīvē svarīgāko lietu – dzīvību. Uzrunāja jauniešus, stāstot par to, kā ar tādām vienkāršām darbībām kā gāzes atslēgšanu mājās, mēs, iespējams, glābjam dažus Ukrainā dzīvojošos cilvēkus no bombardēšanas. Lika pārliecināties par to, ka apstākļi, kurus šobrīd izcieš Ukrainā dzīvojošie cilvēki, ir neapskaužami un ka kopš Otrā pasaules kara beigām nekas tik šausmīgs cilvēkus nav skāris.

Semināra noslēgumā tika izspēlēta “Kahoot” viktorīna, kurā tika pārbaudītas zināšanas par dzirdēto. Veiksmīgākie viktorīnas dalībnieki tika apbalvoti ar interesantām balvām.

Stāstījums bija ļoti interesants un saistošs, jo žurnālists tiešām ir ļoti profesionāls un erudīts cilvēks. Novērtējam iespēju iegūt pilnīgu ieskatu par žurnālistikas darbu Eiropas Savienības Parlamentā un ES komisijā, par Latvijas esamību ES kopienā un pašreizējo ģeopolitisko stāvokli pasaulē.

Paldies Preiļu Galvenās bibliotēkas darbiniekiem par iespēju tikties ar Ansi Bogustovu un zināšanu loka paplašināšanu!

Laine Līga Elste, Elizabete Some

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.