Aktivitātes Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā, atbalstot mieru Ukrainā!

Ir 2022.gada marts. Dabā jūtamas pavasara vēsmas.  Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā rit ikdienas darbs.  Skolēni mācās, skolotāji māca, tehniskie darbinieki rūpējas par skolas vidi, lai visi justos labi.  Rit parastas vēstures stundas, kurās runājam par notikumiem Latvijā, Eiropā un pasaulē.  Vērtējam, analizējam un meklējam cēloņsakarības. Mācāmies par demokrātiju, tās pazīmēm, vērtējam demokrātijas indeksus, bet domas aizlido citur.

Kopš 24.februāra rīta  atmosfēra skolā ir mainījusies. Arvien vairāk parādās jautājumi, uz kuriem nav atbilžu ,-  “kā karš ir iespējams 21.gadsimtā?  Kā valsts, kas visu laiku centās sevi klasificēt kā atbrīvotāju un cīnītāju par mieru, ir iebrukusi Ukrainā? Kā tas varēja notikt? Kas notiks tālāk? Vai tas skars arī mūs? Vai nāksies arī mums izjust šī kara smagumu?”

Protams, atbilde ir viennozīmīga: “Mums nāksies izkāpt no savas komforta zonas, jo, lai apturētu agresoru, citas izejas nav, ja gribam dzīvot zem mierīgām debesīm un savā valstī.”

Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas skolēni gan vēstures, gan klases stundās veidoja plakātus, pasakot “Karam – NĒ! Brīvību Ukrainai! Pasaulei – Mieru!”

Mēs solidarizējamies ar visu pasauli Ukrainas atbalstam! Mēs nosodām Krievijas iebrukumu Ukrainā un represijas pašā Krievijā. Mēs mācāmies novērtēt brīvību, kas mums ir dota, un jūtam līdzi ukraiņu tautai. JEPVĢ internāta telpas tiek plānotas kā viena no iespējamajām bēgļu izmitināšanas vietām Preiļos. Tāpēc ģimnāzijā tiek rīkota arī atbalsta akcija, lai varētu vēl labāk labiekārtot internāta istabiņas, kurā ģimnāzisti, skolotāji un tehniskie darbinieki dāvināja gultas veļu, dvieļus, higiēnas preces. Gadījumā, ja ģimnāzijas internāta telpas netiks izmantotas bēgļu izmitināšanai, dāvinātās preces tiks nogādātas labdarības organizācijām.

Slava Ukrainai!

Ināra Krusta, vēstures skolotāja
Ingūna  Patmalniece, direktora vietniece audzināšanas darbā

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.