Apsveicam skolēnu konkursa “Radošais intelektuālis” uzvarētājus un Pasaules Intelektuālā īpašuma organizācijas Skolēnu trofejas ieguvējus!

Skolēnu konkursā “Radošais intelektuālis”, kuru organizēja Patentu valde, Valsts izglītības satura centrs, biedrība “Latvijas Profesionālo patentpilnvarnieku asociācija”, Starptautiskās intelektuālā īpašuma aizsardzības asociācijas Latvijas Nacionālā grupa un biedrība “Junior Achievement Latvia” piedalījās 13 Jāņa Eglīša 11.A un 11.B klases komandas. Skolēni izveidoja trīs radošus uzdevumus par intelektuālā īpašuma tematiku, pievienojot arī uzdevumiem atbildes, ja tādas bija paredzētas. Darbu veidojot, bija jāizmanto dažādi uzdevumu veidi (piemēram, testi, tekstā izlaistie vārdi, krustvārdu mīklas, atbilžu izvēļu uzdevumi u.c.).

JEPVĢ komanda “Intelektuālās spēles” tika uzaicināta uz konkursa noslēguma pasākumu, kurš norisinājās 24. novembrī tiešsaistē. Tika paziņoti uzvarētāji, kā arī Pasaules intelektuālā īpašuma organizācijas (WIPO) Skolēnu trofejas ieguvēji – apvienotā Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas 11. klases un Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas 12. klases skolēnu komanda, startējot ar nosaukumu “Intelektuālās spēles”. Trofejas saņēmējus paziņoja Ministru prezidenta biedrs un tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

Komandā darbojās 2 skolēni no Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas 11.A klases – Ritvars Vjakse un Jānis Bečs, kuri izstrādāja tīmekļa vietni, apkopojot trīs interesantus un interaktīvus uzdevumus, kurus izpildot, uzreiz var uzzināt, vai atbildēts pareizi un kur konstatētas kļūdas. Šī komanda ieguva arī 1. vietu vecuma grupā no 10. līdz 12. klasei.

Apsveicam Ritvaru Vjaksi un Jāni Beču ar lieliskajiem panākumiem!

https://www.lrpv.gov.lv/lv/jaunums/patentu-valde-pazino-skolenu-konkursa-radosais-intelektualis-uzvaretajus-un-pasaules-intelektuala-ipasuma-organizacijas-skolenu-trofejas-ieguvejus

Zenta Juranča, ekonomikas skolotāja

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.