Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolas atklātā stunda “Kāpēc Latvijai svarīgi būt Eiropas Savienībā?”

Ceturtdien, 25. martā, Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas 10. klases audzēkņi piedalījās Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolas atklātajā stundā “Kāpēc Latvijai svarīgi būt Eiropas Savienībā?”.

Stundā bija iespēja dziļāk iepazīt un izprast Eiropas Savienības nozīmīgumu un ietekmi Latvijas valsts attīstībā, labklājībā un drošībā. Pirmo stundas daļu vadīja  skolotaja Ināra Krusta. Stundas sākumā tika pieminēti 1949.gada 25.marta notikumi, kad no Latvijas tika deportēti vairāk kā 44 tūkstoši iedzīvotāju uz attālakajiem PSRS apgabaliem. Tika uzsvērts, ka, lai tas vairs neatkārtotos mums ir jāsargā sava valsts un tās demokrātiskā iekārta. Pārrunājām, kas pārstāv Latviju Eiropas parlamentāun noskaidrojām Eiropas Savienības vērtības. Sadaloties 6 mazākās grupās ar skolas biedriem apspriedām kā Eiropas Savienībā tiek īstenotas vērtības (demokrātija, brīvība, solidaritāte,vienlīdzība, tiesiskums un cilvēktiesības), ko pēc tam pastāstījām visiem stundas dalībniekiem.

Otro stundas daļu vadīja Latvijas Universitātes Politikas zinātnes nodaļas profesore Dr. Žaneta Ozoliņa. Bija ļoti interesanti ieskatīties Eiropas Savienībā no citas puses – pirms Latvija tajā iestājās.  Tas lika aizdomāties par laiku, kad iestāšanās ES bija vien tāls sapnis un likās neiespējama misija. Pēc stundas katrs varēja uzdot sev interesējošus jautājumus. Atklātā stunda “Kāpēc Latvijai svarīgi būt Eiropas Savienībā?” deva jaunas zināšanas un izpratni par tās lomu un nozīmi mūsu dzīvē.

Paldies Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolu programmas vadītājai Jolantai Bogustovai un Žanetai Ozoliņai par iespēju labāk iepazīt Eiropas Savienību un izprast tās vērtības un prioritātes  Latvijas sabiedrības dzīvē.

Rakstu sagatavoja Katrīna Jaundzema

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.