Sekmīgi aizvadītas TSI robotikas sacensības

Kamēr 2019. gada 14. decembrī mūsu robotu būvēšanas lielmeistari – Armands Upenieks un Māris Bečs cīnījās Tokijā `All Japan Robot Sumo` sacensībās ar Mega sumo un Mini sumo robotiem, tikmēr Preiļu robotikas kluba komanda aizvadīja Latvijas robotikas čempionāta 2. posmu, kas notika Rīgā, Transporta un sakaru institūtā (TSI). Sacensībās piedalījāmies tradicionālajās disciplīnās – Folkrace, Mini sumo, Lego sumo, iRobot sumo, līnijsekošanā un ne tik populrajā disciplīnā Līnijlabirints.

Šajās sacensībās veiksmīgākie bija Lego līnijsekošanas robotu būvētāji, jo izcīnīja 2 vietas uz pjedestāla – Andris Vereščinskis (8.klase) izcīnīja 2. vietu un Normunds Kokins (9.klase) – 3. vietu.

PRK komandas sastāvā startējošais amatieris Vladimirs Birjukovs Līnijlabirinta disciplīnā izcīnīja 1. vietu!

Līnijsekošanas brīvajā konstrukcijā 3. vietu izcīnīja Artis Cveks (12.D), kas bija labākais Latvijas dalībnieku rezultāts, bet Lauris Šmeiksts izcīnīja 5. vietu.

Folkreisā brīvajā konstrukcijā 2. vietu izcīnīja Dinārs Kemzāns (10.D), 5. vietu – Rinalds Pākste (12.D).

Mini sumo disciplīnā sīvu konkurenci sastādīja Lietuvas komandas pārstāvji, līdz ar to mūsu labākais sniegums bija Rinaldam Pākstem (12.D), izcīnot 4. vietu.

Pēc aizvadītajām apakšgrupu cīņām iRobot disciplīnā daudzsološs bija Edītes Meikulānes (12.D) starts, kuras robots savā apakšgrupā uzvarēja visus dalībniekus, nezaudējot nevienu cīņu, un Rinalda Pākstes starts, kurš no apakšgrupas kvalificējās pusfināla cīņām. Tomēr pusfinālā pietrūka veiksmes, lai kāptu uz goda pjedestāla.

Paldies viesiem dalībniekiem par cīņas sparu un startu TSI robotikas sacensībās, kā arī veiksmi turpmākajās sacensībās!
Nākamās sacensības notiks mūsu mājās – Preiļos 25. janvārī!

Priecīgus Ziemassvētkus un laimīgu Jauno gadu!

Juris Erts, robotikas kluba vadītājs

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.