“Erasmus+” stratēģiskās starpskolu partnerības projekta “ Home Alone” koordinatoru tikšanās partnerības skolā Marbellā (Spānijā)

Jau daudzus gadus Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzija var lepoties ar veiksmīgu iesaistīšanos dažādos starptautiskos projektos, kuros gan skolēnus, gan skolotājus piedalīties motivē skolotāja Anna Verza. Šī gada maijā Priekulē (Lietuva) notiks “Erasmus+” stratēģiskās starpskolu partnerības projekta “ Home Alone” noslēguma konference. Lai šim pasākumam pienācīgi sagatavotos, no 19. līdz 23. martam skolotājas Ilze Rožinska un Silvija Kivko viesojās Marbellas pamatskolā (Spānija), kur notika “Erasmus+” stratēģiskās starpskolu partnerības projekta “Home Alone” 7 valstu koordinatoru tikšanās.
Kad pie mums vēl valdīja sniegs un sals, tālajā Spānijā pavasaris jau bija pilnā plaukumā. Pavasaris ne tikai dabā. Pavasaris cilvēkos, viņu attieksmē pret to, ko viņi dara. Varbūt tas tāpēc, ka saule Marbellā spīd 320 dienas gadā.
Pirmā vizītes diena bija veltīta intensīvam darbam: iepazīšanās ar skolu, stundu apmeklēšana un projekta skolotāju konference.
Marbellas skola (C.E.I.P.Nuestra Senora del CArmen) ir pamatskola, kur bērniem vecumā no 3 līdz 6 gadiem ir 3 klases un 6 klases, kurās mācās bērni no 6 līdz 12 gadiem (pavisam vairāk nekā 230 skolēni). Skolā strādā 20 skolotāji, katrs no viņiem māca vairākus priekšmetus.
Gaisotne skolā bija labvēlības un pozitīvisma pilna. Pārsteidza ļoti emocionālā projekta skolotāju sagaidīšana- tikai mums veltītas dejas un dziesmas. Ekskursijā pa skolu pabijām visdažādākajās mācību stundās, arī darbojāmies paši. Kopā ar bērniem zīmējām, piedalījāmies rotaļās, baudījām tradicionālās spāņu uzkodas, noskaņojāmies gaidāmajām Lieldienām. Redzējām kādu Preiļu skolām sen aizmirstu greznību- skolas dārzu, kurā skolēni sēj un stāda dārzeņus, pēc tam kopj un novāc tos. Gan jau pēc kāda laika ražu dos arī projekta skolotāju stādītie tomāti. Konferencē katras valsts skolotāji prezentēja līdzatvestās filmas, iesaistījās diskusijās.
Pēcpusdienā bijām oficiālā pieņemšanā pilsētas mērijā un ļoti skaistā ekskursijā pa Marbellas vecpilsētu. Pilsētas muzejā, vērojot izcilu mākslinieku darbus, šķita- laiks ir apstājies.
Pieredzes brauciena otrā diena bija neliels ieskats Andalūzijas vēsturē, dabā, cilvēkos. Skola bija sarūpējusi projekta dalībniekiem neaizmirstamu ekskursiju dienu ar galvu reibinošu braucienu pa kalnu serpentīnu, lai apmeklētu 120m augstā klintī un kanjonā celto Rondu, spāniski lauciniecisko El Burgo un mūsdienīgi lepno Malagu. Saulainā krasta (Costa del Sol) skaistums un dienvidnieciskais šarms ne mirkli neļāva rimt mūsu sajūsmai un apbrīnai.
Arī nākamā diena nesa jaunus iespaidus- apmeklējām Gibraltāru. Izejot robežkontroli, nokļuvām Lielbritānijai piederošā teritorijā ar Main Street, ar divstāvīgiem autobusiem, sarkanām telefonbūdiņām. Neliels busiņš uzveda mūs milzīgās Gibraltāra klints virsotnē. Ceļā piestājam aplūkot svētā Mihaila alas stalaktītus, sarokojamies ar savvaļā mītošajiem magotiem (pērtiķiem), un tad jau visā krāšņumā aiz jūras šauruma redzamas Āfrikas kontinenta aprises. Skats – neaizmirstams!
Apmeklēt dažādas Eiropas valstis, iepazīt to kultūru, gūt pieredzi, mācīties un pašapliecināties – šādu iespēju Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas audzēkņiem un skolotājiem piedāvā “Erasmus+” projekti. Lai mums visiem izdodas!


Fotogalerija

Silvija Kivko, JEPVĢ skolotāja

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.