Robotikas klubam rezultatīvs starts `Sun robot battle 2018` sacensībās Šauļos

2018. gada 7. aprīlī Šauļos (Lietuvā) notika robotikas sacensības `Sun robot battle 2018`, kurās piedalījās arī Preiļu robotikas kluba (PRK) komanda. Sacensībās mūsējie piedalījās ar 19 robotiem – klubu pārstāvēja Matīss Buks, Eduards Lipiniks, Iļja Isajevs, Iļja Martinovs, Lauris Šmeiksts, Matīss Dambītis, Armands Upenieks un Aldis Buks. Komandas dalībnieki piedalījās Folkrace, MiniSumo un Līnijsekošanas disciplīnās.
Līdzīgi kā citās šīs sezonas sacensībās, tika gūti ļoti labi panākumi Folkrace disciplīnā. Matīsa un Alda Buka būvētie Folkrace roboti izcīnīja visas pjedestāla vietas – 1., 2. un 3.vietu! 
Minisumo disciplīnā studentu-amatieru grupā Armanda Upenieka būvētais robots izcīnīja 2. vietu, savukārt Matīsa un Alda Buka būvētais Minisumo robots izcīnīja 3. vietu.
Lauris Šmeiksts ar robotiem, kurus būvēja un gatavoja sacensībām kopā ar Linardu Šmeikstu, izcīnīja attiecīgi 1. vietu Minisumo disciplīnā skolēnu grupā un Līnijsekošanas disciplīnā bez turbīnas izcīnīja 2. vietu!
Eduards Lipiniks ar savu būvēto Līnijsekošanas robotu bez turbīnas izcīnīja 3. vietu.
Sacensībās tiek gūta liela pieredze un idejas esošo robotu uzlabošanai un nākamo robotu būvēšanai. Paldies visiem dalībniekiem un konsultantiem par ieguldīto laiku un darbu gatavojoties sacensībām. Veiksmi turpmākajās sacensībās!

Juris Erts, robotikas kluba darba organizators

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.