Izcīnīts viss goda pjedestāls starptautiskajās robotikas sacensībās “Robotiada 2018” Viļņā!

2018. gada 3. martā Viļņā notika starptautiskās robotikas sacensības “Robotiada 2018, kuras ir lielākās robotikas sacensības Lietuvā. Šogad sacensību vietā notika sacensības dažādās disciplīnās un tika organizētas praktiskas darbnīcas bērniem. Sacensību formāts un apmērs sāk līdzināties Robotex sacensībām Tallinā. Pagaidām gan jāsaka, ka dalībnieku robotu Tallinā bija vairāk. Ievērības cienīgi bija tas, ka šogad pasākumā piedalījās daudz bērnu un jaunāko klašu skolēnu – tas liecina par to, ka Lietuvā diezgan ievērojami attīstās robotikas joma.

Preiļu robotikas kluba dalībnieki sacensībās piedalījās ar 20 robotiem – klubu pārstāvēja Rinalds Pākste, Edīte Meikulāne, Matīss Buks, Toms Teodors Vilcāns, Eduards Lipiniks, Armands Upenieks un Aldis Buks. Komandas dalībnieki piedalījās Folkrace, MiniSumo, Līnijsekošanas un iRobot sumo disciplīnās.
Sacensībās, līdzīgi kā iepriekšējā gadā, tika gūti ļoti labi panākumi Folkrace disciplīnā. Šogad Matīsa un Alda Buka būvētie Folkrace roboti izcīnīja visas pjedestāla vietas – 1., 2. un 3.vietu! Cīņā par 3. vietu bija nepieciešams papildus brauciens, jo pēc finālbrauciena Toma un Armanda robots uzrādīja vienādu rezultātu ar Matīsa un Alda robotu! Rezultātā Toma un Armanda robots ierindojās 4. vietā.

Ļoti sīvas cīņas izvērtās Mini sumo disciplīnā un ļoti maz pietrūka, lai mūsējo robots izcīnītu godalgotu vietu.

Sacensībās ir gūta liela pieredze un idejas esošo robotu uzlabošanai un nākamo robotu būvēšanai. Paldies visiem dalībniekiem un konsultantiem par ieguldīto laiku un darbu gatavojoties sacensībām. Veiksmi turpmākajās sacensībās!

Fotogalerija

Juris Erts, robotikas kluba darba organizators

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.