Panākumi `Elektronikas dienā 2017`

7.decembrī Rīgas Tehniskajā koledžā jau 4. reizi norisinājās Elektronikas diena, kas ik gadu pulcē prāvu skaitu elektronikas un robotikas entuziastu. Pasākums kļuvis par vērienīgāko bērnu un jauniešu tikšanos, kur interesenti var pārbaudīt prasmes un zināšanas elektromaketu veidošanā, kā arī piedalīties dažādās blakus aktivitātēs, paplašinot savu spēju robežas.

Dienas gaitā dalībnieki varēja darboties elektronikas konkursā, liekot lidmašīnu modelīšu propelleriem griezties un diodēm uz to spārniem iemirdzēties. Toties pulciņu vadītāji piedalījās seminārā, kur apsprieda situāciju pasaulē un Latvijā elektronikas un robotikas jomā, par labās prakses piemēriem Latvijā un  pedagogu profesionālās kompetences pilnveides aktualitātēm STEM interešu izglītībā.

Otrajā dienas pusē notika RTU robotikas kluba organizētās mini sumo robotu sacensības. Notika spraigas cīņas 40 robotu konkurencē. Paralēli tam notika velo sacensības virtuālajā realitātē, viktorīna elektrozinātnes jomā kompetentajiem, jebkurš varēja pārbaudīt savas fiziskās spējas minot velosipēda pedāļus un uzzinot kādas elektroierīces varētu darbināt ar saražoto enerģiju.

Arī Preiļu Robotikas klubs nelaida garām iespēju piedalīties šajā pasākumā. Uz elektronikas konkursu devās Toms Vilcāns un Matīss Buks un ne velti – viņu izstrādātā lidmašīna guva 3. vietu. Robotikas sacensībās piedalījās 9 mūsu jaunieši un viņiem asistēja 9 jaunākie kluba biedri – kopā 18 dalībnieki. Neskatoties uz dažādām tehniskām problēmām pirms sacensībām, visi roboti veiksmīgi startēja un guva teicamus rezultātus. Nervus kutinošās un sīvās cīņās 2. vietu izcīnija Laura Šmeiksta robots, bet Reinim Ķiberim – 3. vieta. Par katru no iegūtajām pjedestāla vietām klubs tika pie jaunā Sumoboy 2.0, kā arī gardiem našķiem.

Pasākuma burvīgajā gaisotnē audzēkņi novērtēja savu robotu tehnisko stāvokli un to spējas, bet jaunpienācēji guva motivāciju nākotnei.

Fotogalerija

Rasa Saulīte un Katrīna Golubicka, robotikas kluba dalībnieces

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.