Aicinām balsot par Latgales ainavu dārgumiem!

Ir noslēgusies aktivitātes “Dāvana Latvijai – elektroniska ainavu dārgumu krātuve “Latvijas ainavu dārgumi vakar, šodien, rīt”” 1.kārta – līdz 15. jūlijam kopā saņemti 928 pieteikumi, teju 200 no Latgales. Esam pateicīgi visiem, kas aktīvi iesaistījās un pieteica tipiskākās un nozīmīgākās Latgales reģiona ainavas, gan arī mudināja un uzrunāja citus iesaistīties šai aktivitātē. Pēc plānošanas reģiona un Ainavu ekspertu padomes vērtējuma, turpmākajam balsojumam un aktivitātes 2.kārtai ir izvirzīti 43 Latgales ainavu dārgumi no visām Latgales plānošanas reģiona pašvaldībām. Diemžēl visus pieteikumus nevarēja iekļaut balsošanas sarakstā 2.kārtai: pirmkārt, tika sagrupēti un apvienoti tie ainavu dārgumi, kas bija pieteikti vairākas reizes, otrkārt, tika ņemts vērā teritoriālais pārklājums un ainavu vizuālā vērtība un nozīme Latvijas vēsturē kā kritēriji atlasei.

Tagad ir aktīvi jābalso – līdz pat šī gada 15. oktobrim tīmekļa vietnē www.ainavudargumi.lv (sadaļā “Ainavu objektu izvēle Latvijas kartē” vai “Ainavu objektu izvēle no saraksta”) ir iespējams nodot savu balsi un atlasīt skaistākās un izteiksmīgākās ne tikai Latgales, bet visas Latvijas ainavas – 10 no katra plānošanas reģiona. Var balsot tikai par Latgales plānošanas reģiona ainavu dārgumiem, izvēloties maksimāli 10. Ja tiks izvēlētas vairāk kā 10 ainavas, par to tiks parādīts paziņojums tīmekļa vietnē.

Tādēļ aicinu Jūs, kā skolas pārstāvi, uzrunāt savus skolotājus un skolēnus, izvietot informāciju par šo aktivitāti redzamā vietā un mudināt balsot par skaistākajām Latgales ainavām līdz 15. oktobrim. Šobrīd par Latgales ainavu dārgumiem tiek balsots visaktīvāk, šo līderpozīciju līdz pat balsojuma noslēgumam negribam atdot cita reģiona rokās, vai ne? J

Vienlaikus ar balsošanu visus 243 atlasītos ainavu dārgumus atbilstoši savas nozares specifikai vērtēs Ainavu ekspertu padomē pārstāvētās institūcijas un organizācijas. Savukārt plānošanas reģioni apkopos sabiedrības un Ainavu ekspertu padomes vērtējumus. Paredzams, ka kopīgais vērtējums par katra reģiona nozīmīgākajiem 10 ainavu dārgumiem būs zināms novembra vidū.

Cieņā, Iluta Kriškijāne
Latgales plānošanas reģiona
Attīstības, plānošanas un projektu ieviešanas nodaļas
Projekta koordinatore
Tālr. 65423801
www.lpr.gov.lv

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.