2017. gada 28. aprīlī 10. atklātajā Latgales reģiona skolu datorātrrakstīšanas konkursā labots Preiļu datorātrrakstīšanas rekords

2017. gada 28. aprīlī Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā norisinājās `10. atklātais Latgales reģiona skolu datorātrrakstīšanas konkurss`, kurā tika uzstādīts jauns ātrrakstīšanas rekords. Preiļos datorātrrakstīšanas sacensības notiek 16. reizi kopš 2002. gada. Latgales skolas konkursā piedalās kopš 2008. gada.
Datorātrrakstīšanas sacensībās skolēni raksta neskatoties uz klaviatūru! Sacensību mērķis ir pēc iespējas vairāk un pareizāk pārrakstīt doto tekstu!
Šogad konkursā piedalījās skolēni no 7 izglītības iestādēm – Bebrenes vispārizglītojošās un profesionālās vidusskolas, Galēnu pamatskolas, Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas, Krāslavas Valsts ģimnāzijas, Preiļu 1. pamatskolas, Preiļu 2. vidusskolas, Riebiņu vidusskolas. Sacensību dalībnieki bija labi sagatavojušies sacensībām un sacensības bija kvalitatīvas un spraigas.

Pauls Nartišs no Krāslavas Valsts ģimnāzijas uzstādīja jaunu sacensību rekordu – 337,4 simb/min! Iepriekšējā rekorda turētājs bija Daniels Krimans no Aglonas vidusskolas 327.8 simb./min, bet 2016. gada sacensībās Matīss Dambītis no JEPVĢ ar rezultātu 324.0 simb/min bija ļoti tuvu šim rekordam.

Labākie rezultāti JEPVĢ dalībniekiem 2017. gada sacensībās ir:
2. vieta – Rūtai Danielai Pastarei (12.AH), 278,0 simb/min
Atzinība – Armandam Rusiņam (11.V), 220,2 simb/min

Īpašu paldies par atsaucību un atbalstu konkursu organizēšanā SIA “Salang P” (personīgi Gunāram Svilānam) par sarūpētajām balvām labākajiem datorātrrakstītājiem!
Tāpat paldies visiem konkursa dalībniekiem un skolotājiem par ieguldīto darbu, gatavojoties konkursam!

Uz tikšanos nākošgad!

10.atklātā Latgales reģiona skolu datorātrrakstīšanas konkursa rezultāti
Datorātrrakstīšanas sacensību rezultātu arhīvs (2002. – 2016.)
Fotogalerija

Juris Erts, JEPVĢ dir.vietn.inf.jaut.,
Preiļu novada informātikas MA vadītājs

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.